ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος: Facebook με μέτρο στις καλόγριες

Πάπας Φραγκίσκος: Facebook με μέτρο στις καλόγριες
REUTERS/ TONY GENTILE

Έκκληση στις καθολικές καλόγριες που ζουν σε απομόνωση να μην «σερφάρουν» μόνες τους στο διαδίκτυο και συγκεκριμένα στο Facebook απηύθυνε ο πάπας Φραγκίσκος.

Πιο συγκεκριμένα, στο κείμενο του «Αποστολικού Συντάγματος» που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή ο Πάπας συμβουλεύει τις καλόγριες που ζουν σε απομόνωση να μην «σερφάρουν» στο διαδίκτυο μόνες τους, αλλά τουλάχιστον με μια αδελφή εν Χριστώ, «ώστε να μην βρεθεί μια καλόγρια, μόνη της, ενώπιον ενός μέσου που μπορεί και να την αποσπάσει από την ιερή αποστολή της».

«Στα μοναστήρια των καλογριών το Facebook και τα άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να είναι χρήσιμοι τρόποι για την κατάρτιση και την επικοινωνία», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση και διευκρινίζεται:

Χρειάζεται μια «προσεκτική δυνατότητα κρίσης, ώστε να πρόκειται για μια υπηρεσία υπέρ της θρησκευτικής ζωής, και όχι για ευκαιρίες απόδρασης από την αδελφική ζωή που διάγει κανείς μέσα στις θρησκευτικές κοινότητες, και ούτε να ζημιώνεται μια ζωή ολοκληρωτικά αφιερωμένη στον Κύριο».

Επιπλέον, ο Πάπας ζητά να μην επιλέγονται νέες καλόγριες, από ξένες χώρες, αν ο μόνος στόχος είναι να αποφεύγεται το κλείσιμο συγκεκριμένων μοναστηριών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ