ΚΟΣΜΟΣ

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο (vid)

Πυροβολισμοί σε εμπορικό κέντρο στο Μόναχο (vid)

Αποκλεισμένο είναι σχεδόν ολόκληρο το Μόναχο καθώς η αστυνομία αναζητά παντού τους δράστες της δολοφονικής επίθεσης στο εμπορικό κέντρο Olympia.

Λίγο πριν τις 8:00 οι πολίτες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι όταν ένας άνδρας άνοιξε αδιακρίτως πυρ κατά του πλήθους. Όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ο δράστης βγαίνει από ένα κατάστημα, βγάζει ένα πιστόλι και πυροβολεί ασταμάτητα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου της Βαυαρίας ανέφερε ότι οι δράστες είναι τουλάχιστον τρεις και παραμένουν ασύλληπτοι. Σε ένα δεύτερο βίντεο διακρίνεται ένας άνδρα, πιθανότατα στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου να δέχεται πυρά, προφανώς από αστυνομικούς, και να πέφτει χτυπημένος.

Φωτογραφία, που έχει κυκλοφορήσει επίσης στο κοινωνικό δίκτυο, δείχνει έναν άντρα πάνω σε μια ταράτσα να κρατά ένα όπλο. Πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δράστες, καθώς τα ρούχα του μοιάζουν με αυτά του δράστη που φαίνεται να πυροβολεί πολίτες.

Untitled shooter munich

Η αστυνομία και οι ειδικές δυνάμεις που παίρνουν μέρος στη μεγάλη επιχείρηση διέκοψαν άμεσα τη λειτουργία του μετρό και κάθε άλλου μέσου μεταφοράς, όπως και του σιδηροδρομικού σταθμού του Μονάχου, καθώς εκτιμάται ότι οι δράστες διέφυγαν με κάποιο μέσο μεταφοράς. Επίσης έχει ζητηθεί από τους πολίτες να αποφύγουν οποιαδήποτε άσκοπη μετακίνηση.

Πληροφορίες από το Russia Today, που δεν έχουν επιβεβαιωθεί ακόμα επισήμως κάνουν λόγο για 15 νεκρούς, ενώ και γερμανικά ΜΜΕ αυξάνουν τον αριθμό των νεκρών.

Η εφημερίδα του Μονάχου Abendzeitung, επίσης, κάνει λόγο για 15 νεκρούς, ενώ το γερμανικό κανάλι NTV αναφέρει ότι από τους πυροβολισμούς έχασαν τη ζωή τους 10 άνθρωποι.

Ωστόσο μέχρι στιγμής και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters επιβεβαιώνονται τρεις νεκροί. Αυτόπτης μάρτυρας, εργαζόμενος στο εμπορικό κέντρο Olympia ανέφερε στο Reuters ότι «ακούστηκαν πολλοί πυροβολισμοί».

Όπως θα δείτε στα βίντεο που ανήρτησαν χρήστες του twitter, μετά από τους πυροβολισμούς ακολούθησαν σκηνές πανικού. Οι πολίτες άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι και προσπαθούσαν να απομακρυνθούν από το κτίριο.

Βίντεο και φωτογραφίες από τον εξωτερικό χώρο:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ