ΚΟΣΜΟΣ

Νέα επίθεση στη Γερμανία - μία γυναίκα νεκρή

Νέα επίθεση στη Γερμανία - μία γυναίκα νεκρή
twitter

Ένας άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε μία γυναίκα και τραυμάτισε  άλλους δύο στο Ρόιτνλιγνκεν (Reutlingen) κοντά στη Στουτγκάρδη, στο κρατίδιο της Βάδης-Βυτεμβέργης στη Γερμανία. Προς ένα «έγκλημα πάθους» προσανατολίζεται η γερμανική αστυνομία.

Ο δράστης είναι Σύρος πρόσφυγας 21 ετών που είχε αιτηθεί άσυλο στη χώρα. Έχει συλληφθεί, ενώ οι αρχές αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής πράξης.

Όπως μεταδίδουν γερμανικά ΜΜΕ, η γυναίκα δούλευε καθαρίστρια σε φαστ φουντ ντονέρ. Όπως δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία, η άτυχη γυναίκα γνώριζε τον δράστη, ενώ μεταξύ τους είχε προηγηθεί καβγάς.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, ο δράστης είχε και παλιότερα εμπλακεί σε επεισόδια με τραυματισμούς. Η ίδια πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το συμβάν θεωρείται λήξαν «και δεν κινδυνεύει κανείς άλλος».

Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι ο δράστης δεν φαινόταν να είναι στα καλά του και έτρεχε στο δρόμο με το μαχαίρι, ενώ τον καταδίωκε ένα περιπολικό.

Ένας δεύτερος μάρτυρας είπε ότι ένας οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και τον χτύπησε με το όχημά του, με αποτέλεσμα o νεαρός δράστης να πέσει στο έδαφος.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, κύμα πανικού υπήρξε στο κέντρο της πόλης μετά την επίθεση, ενώ η Bild αναφέρει πως η γυναίκα ήταν έγκυος.

Έγκλημα πάθους;

Σύμφωνα με νεώτερα νέα, η γερμανική αστυνομία προσανατολίζεται προς ένα «έγκλημα πάθους» στην υπόθεση αυτή.

«Οταν ένας άνδρας και μία γυναίκα διαπληκτίζονται, εκκινούμε από την αρχή ότι πρόκειται για ένα έγκλημα πάθους», δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, τη στιγμή που τα μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ο δράστης και το θύμα γνωρίζονταν και εργάζονταν στην ίδια δουλειά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ