ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Κυνηγούν παντού πραξικοπηματίες - Τους ξετρυπώνουν ακόμα και από λαγούμια

Τουρκία: Κυνηγούν παντού πραξικοπηματίες - Τους ξετρυπώνουν ακόμα και από λαγούμια
REUTERS/Kenan Gurbuz

Από τις κρυψώνες τους βγάζουν οι Τούρκοι στρατιωτικοί τους τρεις πραξικοπηματίες που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στην ομάδα που επιτέθηκε στο ξενοδοχείο στο Μαρμαρίς, όπου παραθέριζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τη νύχτα της αποτυχημένης απόπειρας πραξικοπήματος.

Αφού κατάφεραν να διαφύγουν της σύλληψης 10 ημέρες, οι τρεις πραξικοπηματίες συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια οδικού ελέγχου και ενώ οι τουρκικές αρχές είχαν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό. Οι τρεις πραξικοπηματίες τέθηκαν υπό κράτηση, ενώ άλλοι τέσσερις αναζητούνται, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

tourkoi 2

Πηγή: REUTERS/Kenan Gurbuz

Αυτά είναι τα όπλα που πήραν για να σκοτώσουν τον Ερντογάν

Χωροφύλακες στη νοτιοδυτική Τουρκία κατάσχεσαν όπλα, τα οποία όπως πιστεύουν, είχαν χρησιμοποιηθεί από τους πραξικοματίες στην απόπειρα δολοφονίας του προέδρου Ερντογάν σε ξενοδοχείο στο Μαρμαρίς.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο τουρκικός Τύπος, ο στρατιωτικός εξοπλισμός που κατασχέθηκε περιλαμβάνει: 12 τουφέκια, τρεις χειροβομβίδες και 6 κάλυκες.

opla erdogan

Πηγή: twitter

Τα όπλα βρέθηκαν σε μια δασώδη περιοχή κοντά στο ξενοδοχείο Grand Yazici Marmaris, στο Μαρμαρίς, όπου διέμενε ο Ερντογάν το βράδυ του πραξικοπήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ