ΚΟΣΜΟΣ

ISIS: Αυτός είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας του Άνσμπαχ

ISIS: Αυτός είναι ο βομβιστής αυτοκτονίας του Άνσμπαχ
Ο βομβιστής αυτοκτονίας του Άνσμπαχ, Μωχάμεντ Νταλίλ Amaq

Αυτός είναι ο βομβιστής -ένας 27χρονος σύρος πρόσφυγας- που ανατινάχτηκε την Κυριακή στο Άνσμπαχ της Γερμανίας, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων του ISIS, Amaq, το οποίο δημοσιοποίησε τη φωτογραφία. Το κείμενο που τη συνοδεύει λέει:

«Φωτογραφία του Μωχάμεντ Νταλίλ, στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους, ο οποίος διεξήγαγε την επιχείρηση μαρτυροδρομίου στην πόλη Άνσμπαχ της Γερμανίας».

 

Της φωτογραφίας ακολούθησε και βίντεο από το πρακτορείο του Ισλαμικού Κράτους -ενδεχομένως το ίδιο μ’ εκείνο που εντόπισαν οι γερμανικές Αρχές ασφαλείας στο κινητό του δράστη- μ’ έναν άνδρα με καλυμμένο το πρόσωπο να επαναβεβαιώνει την πίστη και υποταγή του στον αρχηγό του ISIS, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, να προαναγγέλλει την επίθεση αυτοκτονίας στο Άνσμπαχ για να εκδικηθεί, όπως λέει, τους φόνους μουσουλμάνων, και να απειλεί με νέες επιθέσεις ομοϊδεατών του με αυτοκίνητα-βόμβες. Το βίντεο είναι διάρκειας 2 λεπτών και 22 δευτερολέπτων. Ο άνδρας, του οποίου φαίνονται μόνο τα μάτια, υποδεικνύεται από το Amaq ως Μωχάμεντ Νταλίλ, βομβιστής του Άνσμπαχ.

ansbach bomber

Screenshot από το βίντεο με τον βομβιστή του Άνσμπαχ - Πηγή: Amaq

Η επίθεση στην πόλη αυτή της Βαυαρίας, κοντά στη Νυρεμβέργη, έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής, σε απόσταση αναπνοής από υπαίθριο συναυλιακό χώρο στον οποίο βρίσκονταν τουλάχιστον 2000 άνθρωποι. Εκεί είχε προσπαθήσει να μπει ο βομβιστής, όμως το σακίδιο -όπου όπως, τελικώς, αποδείχτηκε έκρυβε τα εκρηκτικά- στην πλάτη του κίνησε υποψίες και δεν του επετράπη η είσοδος. Λίγη ώρα αργότερα θα πυροδοτούσε τη βόμβα. Στη Γερμανία βρισκόταν από το 2014. Η αίτηση χορήγησης ασύλου που είχε υποβάλει είχε απορριφθεί και εκκρεμούσε απέλασή του στη Βουλγαρία. Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική καθώς είχε προσπαθήσει να αυτοκτονήσει δύο φορές κατά το παρελθόν.

amaq daleel2

Η ανάρτηση του Amaq με τη φωτογραφία του βομβιστή και το συνοδευτικό κείμενο - Πηγή: Amaq

ΔΗΜΟΦΙΛΗ