ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός ψηφίζει... Τραμπ

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός ψηφίζει... Τραμπ
REUTERS/Lazslo Balogh

Σε μία δήλωση που αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις προέβη ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός δήλωσε ότι υποστηρίζει το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ για την εξωτερική πολιτική και όχι της Χίλαρι Κλίντον, κυρίως λόγω των απόψεων που διατυπώνει για τη μετανάστευση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Όρμπαν τόνισε ότι «οι Δημοκρατικοί στηρίζουν την μετανάστευση και την οικοδόμηση ενός κράτους κατά μήκους του πλανήτη, ενώ η Ουγγαρία – όπως και ο Τραμπ – εναντιώνεται και στα δύο, γεγονός που καθιστά σαφές ποιο είναι το συμφέρον της Ουγγαρίας».

Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βίκτορ Όρμπαν προκαλεί με τις δηλώσεις του με αφορμή το προσφυγικό. Κατά καιρούς έχει υποστηρίξει ότι «οι πρόσφυγες φέρνουν εγκληματικότητα, τρομοκρατία και άλλα προβλήματα». Μάλιστα, με πρωτοβουλία του ίδιου, η Ουγγαρία αναμένεται να διεξάγει δημοψήφισμα στις 2 Οκτωβρίου για το προσφυγικό, με αφορμή το σχέδιο κατανομής των μεταναστών στις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι Ούγγροι θα κληθούν στις κάλπες για να απαντήσουν στο ακόλουθο ερώτημα: «Θέλετε η Ευρωπαϊκή Ένωση να θεσπίσει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση μη Ούγγρων πολιτών στην Ουγγαρία χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου;».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ