Υπονοούμενα Ομπάμα για στήριξη του Τραμπ από τον Πούτιν
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα είπε, μετά από τη διαρροή ηλεκτρονικών μηνυμάτων της Εθνικής Επιτροπής του Δημοκρατικού Κόμματος την οποία ειδικοί αποδίδουν σε Ρώσους χάκερ, ότι είναι πιθανό η Ρωσία να προσπαθήσει να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές.
"Τα πάντα είναι πιθανά", είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο κανάλι NBC που μεταδόθηκε χθες όταν ερωτήθηκε αν θα προσπαθήσουν οι Ρώσοι να επηρεάσουν τις εκλογές στις 8 Νοεμβρίου.
Ο Ομπάμα είπε ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ανακρίσεων (FBI) διερευνά τη διαρροή 19.000 μηνυμάτων της Επιτροπής, τα οποία δείχνουν ότι η Επιτροπή είχε προσπαθήσει να προωθήσει την Χίλαρι Κλίντον εις βάρος του γερουσιαστή Μπέρνι Σάντερς στη διαδικασία χρίσματος για την προεδρία.
"Το ξέρω ότι οι ειδικοί το έχουν αποδώσει στους Ρώσους", είπε ο Ομπάμα. "Αυτό που όντως ξέρουμε είναι ότι οι Ρώσοι παραβιάζουν τα συστήματά μας, όχι μόνό τα κυβερνητικά συστήματα, αλλά και τα ιδιωτικά συστήματα", πρόσθεσε.
Η διαρροή των μηνυμάτων ανάγκασε την Ντέμπι Ουάσερμαν Σουλτζ, μέλος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων από τη Φλόριντα, να υποβάλλει την παραίτησή της ως πρόεδρος της Επιτροπής.
"Ποιά είναι η σκοπιμότητά τους, όσον αφορά τις διαρροές, όλα αυτά, δεν τα ξέρω άμεσα. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένως εκφράσει τον θαυμασμό του για τον Βλαντιμίρ Πούτιν", είπε ο Ομπάμα.
Ο Τραμπ έχει συγχαρεί επανειλημμένα τον Πούτιν, αποκαλώντας τον "ισχυρό ηγέτη". Ο νεοϋορκέζος επιχειρηματίας είπε επίσης στην εφημερίδα New York Times την περασμένη εβδομάδα ότι ως πρόεδρος, το ΝΑΤΟ μπορεί να μην υπερασπιστεί αυτόματα τις βαλτικές χώρες που ήταν κάποτε τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης.
"Νομίζω ότι ο Τραμπ έχει αποσπάσει πολύ θετική κάλυψη στον τύπο της Ρωσίας", σημείωσε ο Ομπάμα.
«Θρίλερ με τον θάνατο υπαλλήλου στη ρωσική πρεσβεία της Κύπρου
18:48
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντικατέστησε την Κασιμάτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης
18:39
Συνεδριάζει για πρώτη φορά στο Κάιρο η μεταβατική επιτροπή που θα διοικήσει τη Λωρίδα της Γάζας
18:30
Δύο συλλήψεις στη Ζάκυνθο για παράνομη βία και παράβαση της νομοθεσίας για όπλα και ναρκωτικά
18:22