ΚΟΣΜΟΣ

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Νότια Κορέα στέλνει φίδια στα σύνορα μας

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η Νότια Κορέα στέλνει φίδια στα σύνορα μας
REUTERS/KCNA

Περισσότερες αρμοδιότητες και μάλιστα πέρα από τις συνήθεις, απέκτησαν οι συνοριοφύλακες της Βόρειας Κορέάς, καθώς το καθεστώς τους έβαλε να μαζεύουν τα φίδια που έχουν κατακλύσει την επαρχία Ryanggang.

Η Πιονγιάνγκ έχει δώσει σαφείς οδηγίες στους συνοριοφύλακες να εμποδίζουν τους έρποντες εισβολείς από το να φτάσουν στο ποταμό Yalu και να ταξιδέψουν και σε άλλες πόλεις, πολλαπλασιάζοντας το πρόβλημα.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν άργησε ωστόσο να δώσει τη δική του ερμηνεία στο φαινόμενο "δείχνοντας" ως υπεύθυνη για αυτό τη Σεούλ και πιο συγκεκριμένα τις μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας.

Όπως αποκάλυψε πηγή, που επικαλείται η Guardian:

Από τις αρχές του μήνα, οι μονάδες περιπολίας στα σύνορα έλαβαν εντολές να περισυλλέξουν τα φίδια. Το βασικό μήνυμα από την κυβέρνηση ήταν ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών της Νότιας Κορέας αποδέσμευσε τα φίδια στο πλαίσιο ενός πονηρού σχεδίου να δοκιμάσει την ενότητα μας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η ίδια πηγή, δεν πιστεύουν όλοι τους ισχυρισμούς της Πιονγιάνγκ καθώς φαίνεται παρανοϊκό η Νότια Κορέα να στέλνει φίδια και είναι άλλωστε γνωστή η προπαγάνδα του ηγέτη Κιμ. Μάλιστα, την συγκεκριμένη κατηγορία «δεν θα την πίστευε ούτε ένα τρίχρονο παιδί», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το υπουργείο Προστασίας πάντως καλεί τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, ενώ υπάρχουν ήδη κάποιες αναφορές για δηλητηριώδη τσιμπήματα.

Εκτός αυτού, κάποιοι φαίνεται να έχουν επωφεληθεί από την κατάσταση, πουλώντας «υψηλής προστασίας» παντελόνια από λάστιχο στην τιμή των 60.000 γιέν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ