ΚΟΣΜΟΣ

Από το πλευρό της Χίλαρι ο Ομπάμα σφυροκοπεί Τραμπ

Από το πλευρό της Χίλαρι ο Ομπάμα σφυροκοπεί Τραμπ
REUTERS/Mark Kauzlarich

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σκιαγράφησε στην ομιλία του ένα αισιόδοξο μέλλον για την Αμερική και προσέφερε απλόχερα την στήριξή του στην υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον, στην προσπάθειά της να κατατροπώσει τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ομπάμα σε μια φορτισμένη συναισθηματικά ομιλία στο συνέδριο των Δημοκρατικών, προέτρεψε τους ψηφοφόρους να δώσουν στην Κλίντον την ευκαιρία να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε ο ίδιος με την εκλογή του οκτώ χρόνια πριν.

«Δεν υπήρξε ξανά άνδρας ή γυναίκα, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ (Κλίντον) – με περισσότερα προσόντα από την Χίλαρι Κλίντον για την θέση του προέδρου των ΗΠΑ»,είπε ο Ομπάμα.

obama2

REUTERS/Mike Segar

«Απόψε, σας ζητώ να κάνετε για την Χίλαρι Κλίντον ό,τι κάνατε για μένα. Ζητώ να την στηρίξετε με τον ίδιο τρόπο που στηρίξατε εμένα», είπε ο Ομπάμα. Με την ολοκλήρωση της ομιλίας του, η Κλίντον βγήκε στην σκηνή και αγκαλιάστηκαν και χαιρέτισαν το πλήθος.

obama3

REUTERS/Jim Young

Ο Ομπάμα όμως επιτέθηκε με σφοδρότητα στον Ντόναλντ Τραμπ σχολιάζοντας το κύριο σλόγκαν της καμπάνιας του και την υπόσχεση «να κάνει την Αμερική μεγάλη ξανά».

«Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι ήδη ισχυρή. Και σας υπόσχομαι, η δύναμή μας, το μεγαλείο μας, δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ».

Στη συνέχεια ο Ομπάμα αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της θητείας του στον Λευκό Οίκο, όπως την ανάκαμψη από την οικονομική ύφεση, το πρόγραμμα περίθαλψης – γνωστό ως Obamacare αλλά και την εξουδετέρωση του ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως οι αξίες της χώρας και όχι η φυλή, η θρησκεία και ο πολιτικός προσανατολισμός είναι το συστατικό που καθιστά ισχυρές τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Για αυτό, όποιος απειλεί τις αξίες μας, είτε οι φασίστες είτε οι κομμουνιστές, είτε οι τζιχαντιστές, είτε οι εγχώριοι δημαγωγοί, στο τέλος θα αποτύχουν», είπε ο Ομπάμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ