ΚΟΣΜΟΣ

Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας σε τζαμί και σπίτια μουσουλμάνων

Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας σε τζαμί και σπίτια μουσουλμάνων
Σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές στη Γερμανία (φωτογραφία αρχείου) EPA/ DAVID YOUNG

Έφοδο σε ένα τζαμί και αρκετά διαμερίσματα, έκανε την Πέμπτη η γερμανική αστυνομία, αναζητώντας μέλη ακραίας ισλαμικής ομάδας, την ώρα που η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ διακόπτει τις διακοπές της σε μια προσπάθεια να διαχειριστεί την έκτακτη κατάσταση που έχει προκύψει μετά τις πρόσφατες επιθέσεις στη χώρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters η γερμανική αστυνομία έκανε φύλλο και φτερό ένα τζαμί αλλά και οκτώ διαμερίσματα στην περιοχή Χίντελσχάιμ, που θεωρείται ότι ανήκουν σε μέλη της κοινότητας των Σαλαφιστών, καθώς η χώρα βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα μετά τις πρόσφατες επιθέσεις με δράστες μετανάστες που είχαν σχέσεις με ακραίους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους, ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη από 400 άτομα, μεταξύ των οποίων και ομάδες των ειδικών δυνάμεων και καταδρομείς της αστυνομίας, συμμετείχαν στις εφόδους και τις έρευνες που έγιναν στην πόλη που βρίσκεται κοντά στο Αννόβερο.

Όπως τόνισε ο Πιστόριους τα διαμερίσματα που ερευνήθηκαν ανήκουν σε μέλη της ομάδας DIK, μια ριζοσπαστική γερμανόφωνη ισλαμική οργάνωση, που η δράση της επικεντρώνεται στο να ενθαρρύνει μουσουλμάνους να ταξιδέψουν στη Συρία και το Ιράκ για να ενταχθούν ISIS.

Η γερμανική αστυνομία παρακολουθεί εδώ και καιρό το συγκεκριμένο γκρουπ των ριζοσπαστικών μουσουλμάνων, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, ο οποίος επεσήμανε ότι η έφοδος και η έρευνα σχεδιάζονταν εδώ και μήνες, ενώ χαρακτήρισε την επιχείρηση ως ένα βήμα προς την απαγόρευση της δράσης της συγκεκριμένης ομάδας.

Οι γερμανικές αρχές πιστεύουν πως αρκετοί από εκείνους που πήγαιναν στο συγκεκριμένο τζαμί έχουν βρεθεί στη Συρία και το Ιράκ με σκοπό την ένταξή τους στο ισλαμικό Κράτος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ