ΚΟΣΜΟΣ

Τσαβούσογλου: Να εκδώσει η Γερμανία Τούρκους εισαγγελείς που συνδέονται με τον Γκιουλέν

Τσαβούσογλου: Να εκδώσει η Γερμανία Τούρκους εισαγγελείς που συνδέονται με τον Γκιουλέν
EUROKINISSI

Αυστηρό μήνυμα προς τη Γερμανία να εκδώσει Τούρκους εισαγγελείς, υποστηρικτές του Γκιουλέν, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Ορισμένοι εισαγγελείς που έχουν διασυνδέσεις με τον κληρικό που βρίσκεται πίσω από την απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος έχουν καταφύγει στην Γερμανία. Η κυβέρνηση του Βερολίνου θα πρέπει να τους εκδώσει» είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, μιλώντας στο CNN Turk.

Έτοιμος να φύγει από τις ΗΠΑ ο Γκιουλέν, λέει η MIT

Την ίδια ώρα ο Φετουλάχ Γκιουλέν ενδέχεται να ζητήσει καταφύγιο σε άλλες χώρες προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στην Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών που επικαλείται ο υπουργός Δικαιοσύνης της χώρας Μπεκίρ Μποζντάγκ, ο αυτοεξόριστος στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ ιεροκήρυκας ενδέχεται να διαφύγει σε Αυστραλία, Μεξικό, Καναδά, Νότιο Αφρική ή Αίγυπτο.

Σε δηλώσεις του στο Haber turk tv, ο Τούρκος υπουργός δικαιοσύνης επανέλαβε ότι ο Φετουλάχ Γκιουλέν είναι ο υποκινητής της απόπειρας πραξικοπήματος που έγινε πριν από δύο εβδομάδες στην Τουρκία, κάτι που υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ο Τούρκος πρόεδρος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ