ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Καλούν τους μουσουλμάνους να συμπαρασταθούν στους Χριστιανούς

Γαλλία: Καλούν τους μουσουλμάνους να συμπαρασταθούν στους Χριστιανούς
REUTERS/Pascal Rossignol

Έκκληση στους μουσουλμάνους να συμπαρασταθούν στους Χριστιανούς μετά την «ποταπή δολοφονία» ηλικιωμένου ιερέα, την Τρίτη, από δύο τζιχαντιστές.

Το Γαλλικό Συμβούλιο Μουσουλμανικής Πίστης (CFCM), ο κυριότερος εκπρόσωπος του Ισλάμ στη Γαλλία, κάλεσε τους πιστούς μουσουλμάνους να παρακολουθήσουν την Κυριακή 31 Ιουλίου τη λειτουργία σε χριστιανικές εκκλησίες προκειμένου να εκφράσουν με αυτόν τον τρόπο «την αλληλεγγύη και τη συμπόνια τους».

Καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονία του 86χρονου ιερέα Ζακ Αμέλ ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εκκλησία του Σεντ-Ετιέν-ντι-Ρουβρέ, κοντά στη Ρουέν, από δύο τζιχαντιστές που είχαν ορκιστεί πίστη στο Ισλαμικό Κράτος.

Επίσης, καλεί «τους υπευθύνους των τεμενών, τους ιμάμηδες και τους πιστούς να επισκεφθούν την κοντινότερη εκκλησία, για να εκφράσουν και πάλι στους χριστιανούς αδελφούς μας την αλληλεγγύη και τη συμπόνια των μουσουλμάνων της Γαλλίας».

Ζήτησε μάλιστα από τους υπεύθυνους των περίπου 2.500 τεμένων της Γαλλίας να να τονίσουν την κυρίαρχη θέση που έχει στη μουσουλμανική θρησκεία ο σεβασμός για τις άλλες θρησκείες και ο σεβασμός προς τους εκπροσώπους τους.

«Αυτός που βλάπτει άδικα έναν Εβραίο ή έναν χριστιανό θα με βρει απέναντί του την Ημέρα της Κρίσης» είπε ο προφήτης Μωάμεθ σε μία χαντίθ (τα λόγια και οι πράξεις του προφήτη όπως τα καταγράφει η μουσουλμανική παράδοση), τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ