ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία κατά ΗΠΑ: Η τακτική σας δίνει ευκαιρίες στους τζιχαντιστές

Ρωσία κατά ΗΠΑ: Η τακτική σας δίνει ευκαιρίες στους τζιχαντιστές
O υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι με το ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ. Eurokinissi/AP Photo/Alexander Zemlianichenko (φωτογραφία αρχείου)

Για πολιτικό τέχνασμα κατηγόρησε ο Σεργκέι Ριάμπκοφ, υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, τις ΗΠΑ καθώς όπως είπε δεν κάνουν διάκριση ανάμεσα στους τρομοκράτες και τη λεγόμενη μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία. 

Γεγονός που επιτρέπει στους εξτρεμιστές, όπως είπε ο Σεργκέι Ριάμπκοφ, να αναδιοργανώνονται και να προετοιμάζουν νέες επιθέσεις.

Πληροφορίες από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, επισημαίνουν ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις οι οποίες δρουν στη Συρία δεν μπορούν να συμπεριληφθούν σε οποιαδήποτε εκεχειρία και πρόσθεσε πως η πρόταση των ΗΠΑ να ανασταλούν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη συριακή επικράτεια, χωρίς να έχει διευκρινιστεί το περιεχόμενο του όρου μετριοπαθής αντιπολίτευση, αποτελεί στοιχείο ενός «πολιτικού τεχνάσματος».

Κατά τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, η Μόσχα έχει ενημερώσει επανειλημμένα την Ουάσινγκτον για τη θέση της, αλλά, όπως λέει, η Ουάσινγκτον δεν διαχωρίζει ανάμεσα στις τρομοκρατικές οργανώσεις και οργανώσεις της λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης, με τις οποίες οι ΗΠΑ συνεργάζονται.

Ο ρώσος διπλωμάτης τόνισε ότι η θέση της Μόσχας είναι πως η σύγκρουση με τους τρομοκράτες στη Συρία μπορεί να τερματιστεί μόνο με μια αποφασιστική νίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ