ΚΟΣΜΟΣ

15 άμαχοι θύματα των βομβαρδισμών στη Συρία

15 άμαχοι θύματα των βομβαρδισμών στη Συρία
SANA/Handout via REUTERS

Τουλάχιστον δεκαπέντε άμαχοι και δεκάδες τραυματίες  είναι τα θύματα από τις αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Συρία του διεθνούς συνασπισμού, ο οποίος δρα εναντίον των τζιχαντιστών στη συριακή και την ιρακινή επικράτεια.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αναφέρει ότι «αεροπορικά πλήγματα που εξαπέλυσαν μαχητικά αεροσκάφη του διεθνούς συνασπισμού έπληξαν την κοινότητα αλ Γαντούρα μετά τα μεσάνυχτα, σκοτώνοντας 15 αμάχους και τραυματίζοντας δεκάδες».

Η κοινότητα αλ Γαντούρα, την οποία κατέχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπιού, περίπου 20 χλμ. βορειοδυτικά της Μίνμπετζ, που επίσης βρίσκεται χέρια του ΙΚ και πολιορκείται από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ).
Η μεγαλύτερη οργάνωση της συριακής αντιπολίτευσης κάλεσε τον διεθνή συνασπισμό να αναστείλει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς μετά από αυτά τα πλήγματα.

Η Διεθνής Αμνηστία από την πλευρά της κάλεσε τον διεθνή συνασπισμό να «διπλασιάσει την προσπάθεια να προλαμβάνονται οι θάνατοι αμάχων και να ερευνώνται πιθανές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων περίπου 600 άμαχοι, ανάμεσά τους 136 παιδιά, έχουν σκοτωθεί έκτοτε σε αεροπορικά πλήγματα του διεθνούς συνασπισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ