ΚΟΣΜΟΣ

H Κλίντον αποδέχτηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών

H Κλίντον αποδέχτηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών
REUTERS/Mike Segar

Η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον είπε την Πέμπτη ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι Αμερικανοί απαιτούν σταθερή ηγεσία και συλλογικό πνεύμα, συγκρίνοντας τον εαυτό της με τον «επικίνδυνο και ευμετάβλητο Τραμπ», όπως τον περιέγραψε.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας της αποδέχτηκε το χρίσμα των Δημοκρατικών και σε ενωτικούς τόνους ζήτησε την υποστήριξη όλων προκειμένου η αμερικανική οικονομία να εξακολουθήσει να ευημερεί, ενώ τάχθηκε υπέρ της επιστήμης και της προστασίας του περιβάλλοντος, μέσω της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Παράλληλα, παρουσίασε ένα αισιόδοξο όραμα για την χώρα και επιχείρησε να παρουσιάσει τον αντίπαλό της Ντόναλντ Τραμπ, ως κυκλοθυμικό.

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία της, συνεργάτες της δήλωσαν στο Reuters ότι το FBI ερευνά ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης σε ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος που ίσως να συνδέεται με την κυβερνοεπίθεση στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών.

Άλλο ένα παρόμοιο περιστατικό στην επιτροπή του Κογκρέσου της εκστρατείας των Δημοκρατικών και η πιθανή εμπλοκή Ρώσων χάκερ είναι πιθανόν να κλιμακώσει τις υποψίες, που μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνονται, ότι η Μόσχα προσπαθεί να αναμιχθεί στις εκλογές των ΗΠΑ να προς όφελος του Τραμπ.

Η Κλίντον είπε ότι αποτελεί «πρώτη προτεραιότητα της» η δημιουργία περισσότερων ευκαιριών και θέσεων εργασίας με την αύξηση των μισθών.

«Η Αμερική είναι για άλλη μια φορά σε μια στιγμή αναμέτρησης. Ισχυρές δυνάμεις απειλούν να μας διχάσουν», δήλωσε η Κλίντον. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι άνθρωποι είναι ανήσυχοι και ψάχνουν για σιγουριά - ψάχνουν για σταθερή ηγεσία».

Η Κλίντον, η οποία ενδέχεται να είναι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, χαρακτήρισε την υποψηφιότητά της «ορόσημο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ