ΚΟΣΜΟΣ

Με τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε έξι μήνες απειλεί ο Ραχόι

Με τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε έξι μήνες απειλεί ο Ραχόι

Καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες για την Ισπανία καθώς δεν αποκλείεται η χώρα να οδηγηθεί σε τρίτη συνεχή εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα μόλις έξι μηνών.

Η χθεσινή άκαρπη συνάντηση μεταξύ του Μαριάνο Ραχόι και του Πέδρο Σάντσες και η επιμονή των Σοσιαλιστών να μην στηρίξουν τον επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, καθιστά τους κεντρώους Ciudadanos ρυθμιστές καθώς μόνο με δική τους συμμετοχή σε κυβέρνηση Ραχόι μπορεί να αρθεί το αδιέξοδο. Αυτό αναμένεται να κριθεί τον Σεπτέμβριο, όπως και το αν οι Σοσιαλιστές είναι πρόθυμοι να μην καταψηφίσουν ένα τέτοιο κυβερνητικό σχήμα.

«Με αυτό το όχι των Σοσιαλιστών, η κατάσταση παραμένει μπλοκαρισμένη και αυτό μας οδηγεί σε τρίτες εκλογές» δήλωσε ο Μαριάνο Ραχόι μετά τη χθεσινή συνάντηση. «Τα δεξιά κόμματα είναι αυτά που πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους, η Αριστερά δεν θα έρθει να σας σώσει» απάντησε ο Σάντσες.

Η Ισπανία είναι ουσιαστικά χωρίς κυβέρνηση από τον περασμένο Δεκέμβριο καθώς τόσο οι πρώτες όσο και οι δεύτερες εκλογές που πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιου δεν απέδωσαν κυβερνητική πλειοψηφία, αν και στις δύο εκλογές την πρωτιά κατέκτησε το Λαϊκό Κόμμα του Μαριάνο Ραχόι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ