ΚΟΣΜΟΣ

«Στα όπλα» 600 Βρετανοί αστυνομικοί για την τρομοκρατία

«Στα όπλα» 600 Βρετανοί αστυνομικοί για την τρομοκρατία
Επιπλέον ένοπλοι αστυνομικοί θα περιπολούν στο Λονδίνο, που μετατρέπεται σε "αστακό", υπό το φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Paul Hackett

Με την ανάπτυξη εκατοντάδων ενόπλων αστυνομικών στους δρόμους του Λονδίνου ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας στη βρετανική πρωτεύουσα, μετά την έξαρση τρομοκρατικών επιθέσεων σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Όπως έκαναν γνωστό οι βρετανικές αρχές την Τετάρτη, το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής παραμένει υψηλό για το Λονδίνο, όπου στο εξής θα περιπολούν επιπλέον 600 ένοπλοι αστυνομικοί, σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών

Αν και δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες σχετικά με ενδεχόμενη επίθεση στη βρετανική πρωτεύουσα, οι αρχές αποφάσισαν να ισχυροποιήσουν τα μέτρα ασφαλείας.

«Όποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, αντιλαμβάνεται τους λόγους για τους οποίους είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας για να προστατεύσουμε το κοινό», σημειώνει σε δήλωσή του Bernard Hogan-Howe, αξιωματούχος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Στην πλειοψηφία τους οι αστυνομικοί της αστυνομίας του Λονδίνου δεν φέρουν πυροβόλα όπλα, όμως το ενδεχόμενο ένοπλης επίθεσης, καθιστά πλέον επιτακτική την ανάγκη να είναι εξοπλισμένοι κατάλληλα για να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν την οποιαδήποτε απειλή.

Γι’ αυτό και η αστυνομική παρουσία στην βρετανική πρωτεύουσα ενισχύεται με 600 ένοπλους, οι οποίοι θα περιπολούν πεζή, αλλά και με οχήματα, όπως εξήγησε ο Bernard Hogan-Howe.

Υπενθυμίζεται ότι το Λονδίνο έχει γίνει στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων στο παρελθόν και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2005, οπότε και έχασαν τη ζωή τους 52 άνθρωποι σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στον υπόγειο σιδηρόδρομο και σε ένα λεωφορείο

ΔΗΜΟΦΙΛΗ