ΚΟΣΜΟΣ

Εγώ χτύπησα τον Οζτούρκ μέσα στη φυλακή - Πώς ταπείνωσαν τον στρατηγό

Εγώ χτύπησα τον Οζτούρκ μέσα στη φυλακή - Πώς ταπείνωσαν τον στρατηγό
Reuters

Ο δικηγόρος Μεχμέτ Σινάν Ιντζέ γνωστός από την υπεράσπιση του διαβόητου αρχηγού της τουρκικής μαφίας Αλαατίν Τζακιτζί ανακοίνωσε με καμάρι ότι χτύπησε τον πρώην αρχηγό της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας, Ακίν Οζτούρκ, όταν βρέθηκε στις φυλακές.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Turkish Minute ο Ιντζέ ανέφερε στον λογαριασμό του πως ήθελε να βρει τον Οζτούρκ και να τον χτυπήσει.

«Έδωσα αυτόν τον προδότη στους φρουρούς αιμόφυρτο, τόσο πολύ που δεν μπορούσε να το κρύψει. Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς και από το βίντεο που τράβηξαν οι κάμερες ασφαλείας. Όλα έγιναν ενώπιον του Σιντσάν στην φυλακή τύπου F και μπροστά σε μέλη οικογενειών κρατουμένων», γράφει χαρακτηριστικά.

41045 131280420251949 284618 n

Ο Τούρκος δικηγόρος που ισχυρίζεται ότι χτύπησε τον Οζτούρκ

Ο ίδιος απειλεί ανοιχτά τον Οζτούρκ και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είμαι έτοιμος να δεχθώ οποιαδήποτε τιμωρία μου επιβάλλουν, μεταξύ αυτών και της αφαίρεσης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος. Δεν με νοιάζει όμως γιατί δεν έχω τελειώσει με αυτόν!!!»

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν υπήρξε κακοποίηση του πρώην πτεράρχου και πως ο Ιντζέ απομακρύνθηκε από το δωμάτιο του επισκεπτηρίου αμέσως μόλις ο Οζτούρκ είπε πως δεν τον γνωρίζει και ως εκ τούτου δεν τον πλησίασε.

Ο Ακίν Οζτούρκ κρατείται μαζί με πολλούς άλλους Τούρκους αξιωματικούς από τις 16 Ιουλίου αμέσως μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά το οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 250 άνθρωποι μεταξύ αυτών και πολίτες.

Ο άλλοτε κραταιός πτέραρχος γαλουχήθηκε με τα στρατιωτικά ιδεώδη της Τουρκίας και στα 21 του αποφοίτησε από τη σχολή της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Υπηρέτησε σε νευραλγικές θέσεις με αποκορύφωμα την διοίκηση των μυστικών υπηρεσιών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και την τοποθέτησή του στη θέση του στρατιωτικού ακολούθου της Τουρκίας στο Ισραήλ.

Ο Οζτούρκ ανέλαβε τα ηνία της αεροπορίας έναν χρόνο προτού μεταπηδήσει ο Ταγίπ Ερντογάν από την πρωθυπουργία, στην προεδρία της χώρας. Παρέμεινε στη θέση αυτή για δύο χρόνια και στη συνέχεια έγινε μέλος του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου.

Ως αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε προσωπικά πάνω από τη μεθόριο με τη Συρία και οργάνωσε την επιχείρηση στο μνημείο του Σουλεϊμάν Σαχ, εντός του συριακού εδάφους το 2015.

Στρατιωτικές μονάδες εισέβαλαν στο έδαφος της Συρίας, υπό την πλήρη κάλυψη των μαχητικών του Οζτούρκ. Ο ίδιος παρακολουθούσε την επιχείρηση εκκένωσης του φυλακίου και τη μεταφορά των οστών στο πλάι του Αχμέτ Νταβούτογλου, που έμελε να απομακρυνθεί από τον Ερντογάν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ