ΚΟΣΜΟΣ

Ντόναλντ Τραμπ: Ανισσόροπη και ψεύτρα η Χίλαρι Κλίντον, κλείστε την!

Ντόναλντ Τραμπ: Ανισσόροπη και ψεύτρα η Χίλαρι Κλίντον, κλείστε την!
«Είναι ένα εντελώς ανισόρροπο πρόσωπο. Είναι ασταθής. Εγκλείστε την!», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ απευθυνόμενος στο πλήθος των υποστηρικτών του. REUTERS/Eric Thayer

«Διανοητικά ασταθή» χαρακτήρισε μεταξύ άλλων την Χίλαρι Κλίντον ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στο Νιού Χαμσάιρ, σε μια προεκλογική εκστρατεία με στόχο τον Λευκό Οίκο που μοιάζει να... εκτροχιάζεται, αφού ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος προέτρεψε και για τον...εγκλεισμό της αντιπάλου του.

Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την προεδρία των ΗΠΑ, εκμεταλλευόμενος την «εξομολόγηση» της αντιπάλου του, η οποία είχε δηλώσει ότι «βραχυκύκλωσε», στην προσπάθειά της να εξηγήσει την υπόθεση της χρήσης του ιδιωτικού της ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών, την χαρακτήρισε «διανοητικά ασταθή».

«Οι άνθρωποι στη χώρα μας δεν θέλουν κάποιον που θα βραχυκυκλώνει», είπε ο Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση στο Γουίνταμ του Νιου Χαμσάιρ. «Είναι μια επικίνδυνη ψεύτρα», συνέχισε αναφερόμενος στην Κλίντον. «Είναι ένα εντελώς ανισόρροπο πρόσωπο. Είναι ασταθής. Κλείστε την!», είπε απευθυνόμενος στο πλήθος των υποστηρικτών του.

Η επίθεση στη Χίλαρι αναπαράχθηκε και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τα tweets από την πλευρά του Τραμπ να πέφτουν βροχή.

Τις τελευταίες ημέρες οι Ρεπουμπλικανοί έχουν ρίξει όλο το βάρος τους στην έλλειψη εμπιστοσύνης των Αμερικανών απέναντι στην Κλίντον, με αφορμή κατά κύριο λόγο την υπόθεση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της.

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στην πρώην υπουργό, όμως ο διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ την κατηγόρησε στις αρχές Ιουλίου ότι επέδειξε «σοβαρή αμέλεια», καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν χρησιμοποιούσε τον επίσημο σέρβερ του υπουργείου για τις επικοινωνίες της, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Κλίντον δέχεται επικρίσεις γιατί σε μια συνέντευξή της υποστήριξε ότι ο Κόμεϊ δήλωσε πως εκείνη είχε πει την αλήθεια στην υπόθεση αυτή. Την Παρασκευή προσπάθησε να ανασκευάσει λέγοντας ότι «μάλλον βραχυκύκλωσε».

Ο Τραμπ εκμεταλλεύτηκε αυτήν την ευκαιρία για να εξαπολύσει ευθεία επίθεση εναντίον της. Το Σάββατο η ομάδα του ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένα σποτάκι στο οποίο η Κλίντον αποκαλείται «Χίλαρι, το ρομπότ» και από το στόμα της βγαίνουν σπινθήρες. «Η Χίλαρι το ρομπότ έχει αρχίσει να διαλύεται;» ρωτά η λεζάντα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ