ΚΟΣΜΟΣ

Φονικές κατολισθήσεις στο Μεξικό

Φονικές κατολισθήσεις στο Μεξικό
Νεκρούς και μεγάλες καταστροφές άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Ερλ REUTERS/Oscar Martinez

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν θάφτηκαν κάτω από τόνους λάσπης, στο ανατολικό Μεξικό, έπειτα από κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από έντονη βροχόπτωση μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ερλ.

Όπως ανέφερε ο Μανουέλ Εσκαλέρα αξιωματούχος στην υπηρεσία εκτάκτων αναγκών, ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν τα μέλη δύο οικογενειών στην πολιτεία Βερακρούζ, ενώ πρόσθεσε πως οι τοπικές αρχές συνεχίζουν να παρακολουθούν την αύξηση των υδάτων στους ποταμούς και τα κορεσμένα εδάφη που μπορεί να προκαλέσουν επιπλέον κατολισθήσεις.

Η μέγιστη ταχύτητα ανέμων της καταιγίδας Ερλ έπεσε στα 48χλμ μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Καταγραφής Τυφώνων των ΗΠΑ που εδρεύει στο Μαϊάμι.

Έχει εντοπιστεί σε απόσταση περίπου 169χλμ ανατολικά της πόλης του Μεξικού, έπειτα από τις καταστροφές που προκάλεσε σε μέρη της Κεντρικής Αμερικής και το πέρασμα του από την χερσόνησο Γιουκατάν του Μεξικού τις τελευταίες δύο μέρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

2016 08 06T224602Z 1649512320 S1AETTYOSOAA RTRMADP 3 STORM EARL NHC

Πηγή: REUTERS/Oscar Martinez

2016 08 06T222902Z 1092537761 S1AETTYNFIAA RTRMADP 3 STORM EARL NHC

Πηγή: REUTERS/Oscar Martinez

Οι μετεωρολόγοι εξακολουθούν να προειδοποιούν ότι η καταιγίδα μπορεί να προκαλέσει αστραπιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης με βροχοπτώσεις έως και 30εκατοστών σε κάποιες περιοχές στις μεξικανικές πολιτείες Γκερέρο, Χιντάλγκο, Οαχάκα, Πουέμπλα, Τλαξκάλα και Βερακρούζ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ