ΚΟΣΜΟΣ

Ινδός πολιτικός κρεμάστηκε από ανεμιστήρα οροφής

Ινδός πολιτικός κρεμάστηκε από ανεμιστήρα οροφής
Αναταραχή στην ινδική επαρχία όπου βρέθηκε νεκρός ο κυβερνήτης (φωτογραφία αρχείου) REUTERS/Danish Ismail

Νεκρός βρέθηκε την Τρίτη ο πρώην κυβερνήτης μιας επαρχίας στην Ινδία και μάλιστα, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας, το πτώμα του βρέθηκε να κρέμεται από έναν ανεμιστήρα οροφής.

Οι αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατός του οφείλεται σε αυτοκτονία, καθώς σημειώθηκε μόλις ένα μήνα μετά την απόφαση δικαστηρίου που έκρινε ότι ο διορισμός του ως επικεφαλής της συγκεκριμένης ινδικής επαρχίας, ήταν παράνομη.

Ο 47χρονος Καλίκο Πουλ, που ήταν κυβερνήτης της βορειοανατολικής επαρχίας Αρουνατσάλ Πραντές ως τον Ιούλιο, έπασχε από κατάθλιψη και η απόφαση του δικαστηρίου επιδείνωση πολύ την κατάστασή του.

Το πτώμα του εντοπίστηκε από μέλη της οικογένειάς του, μέσα στο υπνοδωμάτιό του, όπου βρέθηκε κι ένα ημερολόγιο, το οποίο σύμφωνα με το Reuters «ξεσκονίζουν» οι αρχές σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν αν είχε αφήσει σημείωμα πριν κρεμαστεί από τον ανεμιστήρα.

Ο Πουλ, που ασχολούνταν εδώ και χρόνια ενεργά με την πολιτική, ήταν μέλος του Κογκρέσου από το 1995, όμως υποβαθμίστηκε σε κυβερνήτης επαρχίας τον περασμένο Φεβρουάριο έπειτα από ανταρσία του στην ηγεσία του κόμματος. Η απόφαση για την τοποθέτησή του στο συγκεκριμένο αξίωμα, ήταν του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι, όμως το Ανώτατο Δικαστήριο απεφάνθη ότι ο διορισμός ήταν παράνομος.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επαρχία, που βρίσκεται ανατολικά των Ιμαλαΐων, είναι μήλον της έριδος μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας, η οποία διεκδικεί περισσότερα από 90.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής. Η Ινδία από την πλευρά της κατηγορεί την Κίνα ότι καταπατά περίπου 38.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της επίμαχης περιοχής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ