ΚΟΣΜΟΣ

ΟΗΕ: Δεν επαρκεί το ρωσικό σχέδιο ανακωχής για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι

ΟΗΕ: Δεν επαρκεί το ρωσικό σχέδιο ανακωχής για διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στο Χαλέπι
Ο Στίβεν Ο' Μπράιεν, αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος συντονιστής ανθρωπιστικής βοήθειας, μιλά σε συνέντευξη τύπου για τις πρόσφατες ταραχές στην πρωτεύουσα του Νότιου Σουδάν Τζούμπα (Juba), την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016 REUTERS/Jok Solomun

Ο Στίβεν Ο' Μπράιεν (Stephen O'Brien), επικεφαλής του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA), δήλωσε σήμερα πως είναι πρόθυμος να εξετάσει το ρωσικό σχέδιο για τρίωρη καθημερινή ανακωχή στο Χαλέπι.

Όμως, τόνισε πως δεν επαρκεί και πως είναι αναγκαία μια 48ωρη κατάπαυση των εχθροπραξιών κάθε εβδομάδα για να διανέμεται επαρκής ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας στους άμαχους της πόλης.

«Θα εξετάσω κάθε είδους πρόταση που επιτρέπει την διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας», δήλωσε ο Βρετανός αξιωματούχος των Ηνωμένων Εθνών στους δημοσιογράφους.

«Για να διανεμηθεί βοήθεια σε όλους τους άμαχους, χρειάζονται δύο (οδικές) κατευθύνσεις και χρειάζεται να έχουμε στη διάθεση μας περίπου 48 ώρες κάθε εβδομάδα για να εισέρχεται επαρκής αριθμός φορτηγών μέσα στην πόλη», πρόσθεσε ο Ο' Μπράιεν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ