ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεση σε τραίνο στην Ελβετία

Επίθεση σε τραίνο στην Ελβετία
Twitter/@AnthoGonzalez56

Επίθεση που παραπέμπει σε δράστη, μιμητή των τζιχαντιστών, σημειώθηκε αργά το απόγευμα του Σαββάτου, σε ελβετικό τραίνο.

Πηγές αναφέρουν ότι ο δράστης είναι ένας 27χρονος, ο οποίος επιχείρησε να βάλει φωτιά σε βαγόνι και μεταξύ των τραυματιών είναι τρεις άνδρες οι δύο από τους οποίους ανήλικοι, τρεις γυναίκες και ένα παιδί 6 χρονών, που φέρουν είτε εγκαύματα, είτε τραύματα από το μαχαίρι του δράστη.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα, ορισμένοι σε σοβαρή κατάσταση ενώ ανάμεσα τους πιθανόν είναι και ο δράστης -ο οποίος προφανώς τραυματίστηκε κατά την προσπάθεια των επιβατών να τον εξουδετερώσουν.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τη συνδρομή τριών ελικοπτέρων. Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών, έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομία στο πρακτορείο Reuters, η υπόθεση ακόμα ερευνάται καθώς δεν βρεθεί το κίνητρο του 27χρονου, ενώ το σενάριο της τρομοκρατικής ενέργειας, «δεν φαντάζει πιθανό».

«Ο άνδρας, ένας Ελβετός 27 ετών, έριξε ένα εύφλεκτο υγρό που προκάλεσε τη φωτιά», ανέφερε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι «ήταν οπλισμένος με τουλάχιστον ένα μαχαίρι».

Η αστυνομία διευκρίνισε, επίσης, πως το ύψος των υλικών ζημιών που προκλήθηκαν στο τρένο ανέρχεται σε 92.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ