ΚΟΣΜΟΣ

Μπαν Κι Μουν: Μην χτυπάτε το Χαλέπι για να δώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια

Μπαν Κι Μουν: Μην χτυπάτε το Χαλέπι για να δώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια
EUROKINISSI

Να σταματήσουν τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στο Χαλέπι κάλεσε τη Ρωσία και τις ΗΠΑ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν ώστε να καταφέρουν οι υπηρεσίες του Οργανισμού να δώσουν ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους κατοίκους.

"Στο Χαλέπι διακινδυνεύουμε να δούμε μια ανθρωπιστική καταστροφή που είναι πρωτόγνωρη στα πέντε χρόνια αιματοχυσίας και βασάνων στη συριακή σύρραξη", είπε ο Μπαν Κι Μούν στο Συμβούλιο Ασφαλείας, κατά την πιο πρόσφατη μηνιαία έκθεσή του που αναφέρεται στην πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια, την οποία έκθεση είδε το πρακτορείο Reuters.

Το Χαλέπι είναι ένα από τα προπύργια των επαναστατών που θέλουν να διώξουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ, του οποίου ο στρατός υποστηρίζεται στο έδαφος από σιίτες μουσουλμάνους μαχητές από γειτονικά κράτη και από αέρος από ρωσικά μαχητικά αεροπλάνα.

"Η μάχη για εδάφη και πόρους διεξάγεται μέσω αδιάκριτων επιθέσεων σε κατοικημένες περιοχές, συμπεριλαμβάνοντας τη χρήση βομβών-βαρελιών, σκοτώνοντας εκατοντάδες άμαχους, μεταξύ των και δεκάδες παιδιών", είπε ο Μπαν στην αναφορά του ΟΗΕ. "Όλες οι πλευρές της σύρραξης έχουν αποτύχει στις υποχρεώσεις τους να προστατέψουν τους αμάχους", τόνισε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ