ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Οι οικογένειες των μαχητών του ISIS φεύγουν προς τη Ράκα

Συρία: Οι οικογένειες των μαχητών του ISIS φεύγουν προς τη Ράκα
Φωτογραφία αρχείου REUTERS/Ako Rasheed

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απομάκρυναν τις οικογένειές τους από πόλη της Συρίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ετοιμάζονται να αποκρούσουν μια επίθεση, αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η κατάληψη της πόλης Μανμπίτζ από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) την περασμένη εβδομάδα, άφησε εκτεθειμένους τους μαχητές του ΙΚ στην πόλη Τζαραμπλούς. Όσοι βρίσκονται στην πόλη αυτή, κινδυνεύουν να αποκοπούν από τα εδάφη που εξακολουθούν να ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

Η πόλη βρίσκεται στο ανατολικό άκρο μιας λωρίδας έκτασης 33 χιλιομέτρων που ελέγχει το ΙΚ κατά μήκος των τουρκικών συνόρων και θα μπορούσε να περικυκλωθεί αν οι SDF κινούνταν προς τα βόρεια, αναφέρει η ανακοίνωση.

Περισσότερες από 50 οικογένειες μαχητών και ηγετικών στελεχών του ΙΚ έχουν ήδη φτάσει στη Ράκα -το προπύργιο της οργάνωσης- από την Τζαραμπλούς και την Αλ Μπαμπ -μια άλλη πόλη μεταξύ της Μανμπίτζ και του Χαλεπιού- σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Οι SDF, δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος τους μετά την απελευθέρωση της Μανμπίτζ.

Πρόσφατα, ορισμένοι ντόπιοι μαχητές είπαν ότι συγκρότησαν ένα στρατιωτικό συμβούλιο για την Αλ Μπαμπ, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ίσως επίκειται μια επίθεση σε αυτήν την πόλη, που επίσης αποτελεί προπύργιο του ISIS.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ