ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίαρχος Πιγκουίνος επιθεωρεί τη νορβηγική φρουρά (pics&vid)

Ταξίαρχος Πιγκουίνος επιθεωρεί τη νορβηγική φρουρά (pics&vid)
YOUTUBE

Ο Nils Olav δεν είναι απλώς ένα από τους εκατομμύρια πιγκουίνους που... ζουν ανάμεσά μας. Είναι ο διασημότερος πιγκουίνος στον κόσμο, φέρει τον τίτλο του Ταξίαρχου και πλέον επιθεωρεί και ενστόλους που θα συμμετάσχουν στο Royal Edinburgh Military Tattoo.

Το Royal Edinburgh Military Tattoo είναι μια «παράσταση» των Βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, στην οποία συμμετέχουν και διεθνείς στρατιωτικές φρουρές και διεξάγεται κάθε χρόνο στο κάστρο του Εδιμβούργου, στο πλαίσιο του μεγάλου Φεστιβάλ της πανέμορφης πρωτεύουσας της Σκοτίας.

Ο Nils Olav, από την άλλη, είναι ένας βαθμοφόρος πιγκουίνος, που ζει στον ζωολογικό κήπο του Εδιμβούργου και ο οποίος πρωτομπήκε στο νορβηγικό στρατό το 1972 ως μασκότ. Το 1982 έγινε Δεκανέας, το 1987 Λοχίας και έφτασε μέχρι τον βαθμό του Ταξίαρχου, λαμβάνοντας τον τίτλο σε ειδική τελετή παρουσία 50 ενστόλων, μελών της νορβηγικής Φρουράς. Μάλιστα, όπως θα δείτε και στο βίντεο, επιθεωρεί έναν έναν τους ενστόλους.

king2

ΠΗΓΗ: YOUTUBE

Σύμφωνα με τον Independent, η παράδοση ξεκίνησε το 1961, όταν η τότε βασιλική Φρουρά της Νορβηγίας επισκέφθηκε το Εδιμβούργο. Ένας υπολοχαγός ονόματι Nils Egelien, εντυπωσιάστηκε τόσο από τους πιγκουίνους του ζωολογικού κήπου που δέκα χρόνια αργότερα, σε μια άλλη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Σκοτίας, υιοθέτησε τον πιο... χαριτωμένο για λογαριασμό του στρατού. Ο πιγκουίνος βαπτίστηκε Nils Olav, με το όνομά του να αποτελεί συνδυασμό του μικρού ονόματος του Egelien (Nils) και του τότε βασιλιά της Νορβηγίας, King Olav.

Αυτός είναι ο τρίτος κατά σειρά Nils Olav, καθώς όταν κάποιος βαθμοφόρος πιγκουίνος πεθαίνει, αντικαθίσταται από άλλον...

king3

ΠΗΓΗ: YOUTUBE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ