ΚΟΣΜΟΣ

Κλίντον: Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τα «παλαβά» του Τραμπ

Κλίντον: Είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τα «παλαβά» του Τραμπ
REUTERS/Aaron P. Bernstein

Ο Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να αποδειχτεί "απρόβλεπτος" στις τηλεμαχίες που πρόκειται να γίνουν ενόψει των προεδρικών εκλογών και η Χίλαρι Κλίντον προετοιμάζεται να αντιμετωπίσει "παλαβά πράγματα" -όπως αναφέρει η ίδια- στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Η Χίλαρι Κλίντον βρέθηκε στη χιουμοριστική εκπομπή "Jimmy Kimmel Live", την Τρίτη όπου και είπε:

Πρέπει να προετοιμαστείτε για παλαβά πράγματα. Εγώ μερίμνησα να επωφεληθώ από την εμπειρία που αποκόμισα στο δημοτικό σχολείο.

Ο Τραμπ έχει αφήσει να εννοηθεί ότι μπορεί να μην συμμετάσχει στις τρεις τηλεοπτικές αναμετρήσεις που έχουν προγραμματιστεί, μολονότι υπολείπεται στις δημοσκοπήσεις και οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, πιθανόν να του έδιναν την ευκαιρία να «πείσει» τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους.

Η πρώτη από αυτές τις τηλεμαχίες, προβλέπεται να διεξαχθεί σε υψηλούς τόνους, μετά τις πρόσφατες ύβρεις του Τραμπ σε βάρος της Χίλαρι Κλίντον, την οποία αποκάλεσε "παραλυμένη", εκφράζοντας ταυτόχρονα αμφιβολίες για την κατάσταση της υγείας της.

Μάλιστα, η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα, απάντησε με τον δικό της τρόπο στις αναφορές του αντιπάλου της. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ ζήτησε από την Κλίντον να ανοίξει ένα βάζο με αγγουράκια τουρσί για να δείξει ότι η προσκεκλημένη του είναι καλά στην υγεία της, και αυτό έκανε.

Η Κλίντον βρήκε επίσης την ευκαιρία να αναφερθεί στις δηλώσεις που έκανε ο Τραμπ χαρακτηρίζοντας την ίδια και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα "συνιδρυτές" του Ισλαμικού Κράτους. Αμέσως μετά βέβαια, ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία έσπευσε να διευκρινίσει ότι το σχόλιό του ήταν "σαρκαστικό".

"Ποιος θα πίστευε ότι αυτό το κοινό θα έδειχνε τέτοιο ενθουσιασμό απέναντι στη συνιδρύτρια του ISIS"; διερωτήθηκε ο Κίμελ όταν οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα κατά την είσοδο της Κλίντον στο στούντιο.

"Όταν ο Τραμπ εκφράζεται με αυτόν τον τρόπο, στην πραγματικότητα αυτό βοηθάει τους τρομοκράτες", εκτίμησε η πρώην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Τέλος, η Κλίντον έκανε ακόμα ένα "αστείο σχόλιο" για τις θεωρίες που κυκλοφορούν στα ξένα δίκτυα και την θέλουν να είναι βαριά άρρωστη:

Μερικές φορές έχω την εντύπωση ότι αυτή η προεκλογική εκστρατεία έχει περάσει σε ένα παράλληλο σύμπαν. Πρέπει με κάποιον τρόπο να μεταφέρομαι σε μια άλλη πραγματικότητα και να απαντώ σε ερωτήσεις για το αν είμαι ακόμη ζωντανή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ