ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός-Ιταλία: Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος τονίζει ο Ρέντσι

Σεισμός-Ιταλία: Δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος τονίζει ο Ρέντσι
REUTERS/ REMO CASILLI

Τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων και τους άστεγους που προκάλεσε ο σεισμός που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη την κεντρική Ιταλία εξέφρασε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε τηλεοπτικό μήνυμά του, τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν πρόκειται να μείνει κανένας μόνος του και αβοήθητος».

«Σε στιγμές μεγάλης δυσκολίας η Ιταλία δείχνει το καλύτερό της πρόσωπο», προσέθεσε ο Ρέντσι ο οποίος ευχαρίστησε για τη γενναιόδωρη συμβολή της την υπηρεσία πολιτικής προστασίας, αλλά και το σύνολο των εθελοντών.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης των επόμενων ημερών, αλλά τώρα η απόλυτη προτεραιότητα είναι να σωθούν ζωές σκάβοντας στα συντρίμμια», δήλωσε ακόμη ο Ιταλός πρωθυπουργός και ανακοίνωσε ότι αργά σήμερα το απόγευμα θα επισκεφθεί τις περιοχές που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ιταλική υπηρεσία πολιτικής προστασίας, οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει τους 38, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός θα ανέβει δραματικά, δεδομένου ότι αρκετοί άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα ερείπια των σπιτιών τους.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στην κεντρική Ιταλία, κοντά στην πόλη Νόρτσια, στην περιοχή της Ούμπρια, με τις μεγαλύτερες καταστροφές να έχουν αναφερθεί στις περιοχές Ακούμολι, Αματρίτσε, Πόστα και Αρκουάτα ντελ Τρόντο.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός-Ιταλία: «Δεν προκύπτει ότι υπάρχουν Έλληνες ανάμεσα στα θύματα»

Σεισμός Ιταλία: Αυξάνονται οι νεκροί στα ισοπεδωμένα χωριά (vid & pics)

Σεισμός-Ιταλία: Συλλυπητήρια από το υπουργείο Εξωτερικών

Σεισμός Ιταλία: Κανένας κίνδυνος ενεργοποίησης ρήγματος στην Ελλάδα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ