ΚΟΣΜΟΣ

Μόσχα: Άνδρας κρατά ομήρους σε τράπεζα - απειλεί να πυροδοτήσει εκρηκτικά

Μόσχα: Άνδρας κρατά ομήρους σε τράπεζα - απειλεί να πυροδοτήσει εκρηκτικά
Google maps

Ελεύθερους άφησε τελικώς τους ομήρους που κρατούσε σε υποκατάστημα της Citibank στο κέντρο της Μόσχας άνδρας αγνώστων, προσώρας, στοιχείων. Η αστυνομία με τους διαπραγματευτές της προσπαθούν να τον πείσουν να παραδοθεί.

Νωρίτερα

Ένοπλος άνδρας εισέβαλε σε υποκατάστημα της Citibank, στο κέντρο της Μόσχας και κρατά επτά άτομα ομήρους, όπως μεταδίδει το RT.

Είναι ζωσμένος με εκρηκτικό μηχανισμό, όπως και φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter. Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, της εθνικής φρουράς και της αντιτρομοκρατικής έχουν σπεύσει στο σημείο και έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Ένας από τους υπαλλήλους της τράπεζας που κατάφερε να αποδράσει, δήλωσε στο δίκτυο TASS: «Ο άνδρας εισέβαλε στο κτήριο και ζήτησε να καλέσουμε την αστυνομία. Απείλησε ότι είναι ζωσμένος με εκρηκτικά και ζήτησε να διαπραγματευτεί με τις Αρχές».

Cqo9 VcW8AEiPxv

Twitter/@JBN

Όπως σημείωσε ο μάρτυρας, ο δράστης δεν είχε κάποια προσωπική διαφορά με την τράπεζα, ωστόσο είναι άγνωστες οι προθέσεις του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ένοπλος –που παρουσιάζεται από τα ξένα μέσα ως χρεωκοπημένος επιχειρηματίας- έχει αφήσει ελεύθερους όλους τους ομήρους και άνδρας των δυνάμεων ασφαλείας έχει εισέλθει στο κτήριο για να συζητήσει «από κοντά» με τον δράστη για τα αιτήματά του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ