ΚΟΣΜΟΣ

Δολοφονική επίθεση κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Δολοφονική επίθεση κατά του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου
Reuters

Άγνωστοι άνοιξαν πυρ κατά του ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Τούρκο πολιτικό δέχθηκε πυρά από αγνώστους και η φρουρά του ανταπέδωσε. Ένας από τους δράστες μάλιστα, προσπάθησε να ρίξει ρουκέτα, ωστόσο ένας από τους φύλακες τον πρόλαβε πυροβολώντας τον.

Στο σημείο κλήθηκαν στρατιωτικά ελικόπτερα, ενώ ο ηγέτης της αντιπολίτευσης μεταφέρθηκε άμεσα σε ασφαλές σημείο. Η επίθεση σημειώθηκε εναντίον των τριών στρατιωτικών οχημάτων που προπορεύονταν, ενώ σε απόσταση περίπου τριακοσίων μέτρων ακολουθούσε και το όχημα στο οποίο επέβαινε ο Κιλιτσντάρογλου.

Ο ηγέτη της τουρκικής αντιπολίτευσης δεν έχει τραυματιστεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, ωστόσο υπάρχουν αναφορές για τραυματισμό τριών ανδρών της προσωπικής φρουράς του. Ο ίδιος σε δηλώσεις του προς τα τηλεοπτικά κανάλια είπε πως ένας από τους στρατιωτικούς είναι νεκρός.

Ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, κάλεσαν προσωπικά τον Κιλιτσντάρογλου για να του εκφράσουν τη συμπαράστασή τους, όπως αναφέρει το CNN Turk.

Οι δράστες έχουν διαφύγει και αναζητούνται από τις Αρχές. Για την επίθεση, σύμφωνα με τον τούρκο υπουργό Εσωτερικών, ευθύνεται το ΡΚΚ -το οποίο δεν έχει αναλάβει ακόμα επίσημα την ευθύνη.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης, που αναρτήθηκε από το πρακτορείο Ανατολή:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ