ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στην Αργεντινή με μαθητές που είχαν ντυθεί ναζί

Σάλος στην Αργεντινή με μαθητές που είχαν ντυθεί ναζί
Eurokinissi

Μαθητές γερμανικού σχολείου του Μπουένος Άιρες προκάλεσαν σοκ στην Αργεντινή όταν μεταμφιέστηκαν σε ναζί κατά τη διάρκεια μιας γιορτής στο Μπαριλότσε -μιας πόλης όπου είχαν εγκατασταθεί Γερμανοί εγκληματίες πολέμου που είχαν διαφύγει μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Σε ένα νυχτερινό κέντρο στο Μπαριλότσε, οι ανήλικοι εμφανίστηκαν με σβάστικες στα στήθη τους και μουστάκια όπως ακριβώς αυτό του Αδόλφου Χίτλερ και πιάστηκαν στα χέρια με μια ομάδα Εβραίων μαθητών.

«Είμαι τρομοκρατημένη, πρόκειται για μια σκανδαλώδη ενέργεια, δεν αρκεί το να ζητήσουν συγγνώμη» κατήγγειλε η διευθύντρια του ιδιωτικού σχολείου Sociedad Escolar y Deportiva Lanús.

«Δεν είναι ούτε αστείο, ούτε πλάκα», αλλά για «μια ιδεολογία που προκάλεσε τον θάνατο 6 εκατομμυρίων Εβραίων, που δολοφονήθηκαν από τους ναζί» επισήμανε ο Κόεν Σαμπάν, εκπρόσωπος της Αντιπροσωπείας Ισραηλιτικών Οργανώσεων της Αργεντινής (DAIA).

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι στην περίπτωση που κάποια από αυτά τα παιδιά είναι άνω των 16 ετών, κινδυνεύει με φυλάκιση διάρκειας μεταξύ ενός μήνα και 3 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ