ΚΟΣΜΟΣ

Ξήλωσαν τη φωτογραφία του Οζτούρκ από τη λίστα των αρχηγών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας

Ξήλωσαν τη φωτογραφία του Οζτούρκ από τη λίστα των αρχηγών της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας
Turkish AirForce

Την ατίμωση του πρώην αρχηγού της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, Ακίν Οζτούρκ, επιδιώκει αλλά και πραγματοποιεί με κάθε τρόπο ο Ταγίπ Ερντογάν.

Περίπου ενάμιση μήνα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος η τουρκική πολεμική αεροπορία αφαίρεσε από την ιστοσελίδα της το πορτραίτο του Οζτούρκ που φιγουράριζε μαζί με εκείνα των προκατόχων του αρχηγών.

Ο Ερντογάν διαγράφει με αυτό τον τρόπο τον Οζτούρκ και από την ιστορία της πολεμικής αεροπορίας της Τουρκίας καθώς τον θεωρεί εκ των πρωταιτίων του πραξικοπήματος, στενό συνεργάτη του Γκιουλέν και επιδιώκει με αυτό τον τρόπο να μείνει στην ιστορία, ο άλλοτε κραταιός πτέραρχος, μόνο ως προδότης.

Έτσι μετά τον Μεχμέτ Ερτέν, που τερμάτισε τη θητεία του στις 22/8/2013 εμφανίζεται ως επόμενος ο νυν αρχηγός ο Αμπιντίν Ουνάλ, που ανέλαβε όμως στις 14/8/2015.

SEARCH TURK

Η εκκαθάριση προχωρά και σε αναρτήσεις που αφορούσαν τον Οζτούρκ καθώς αρκετά από τα κείμενα που αφορούσαν τον πρώην αρχηγό της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έχουν «κατέβει».

Ωστόσο μερικά βίντεο όπως αυτό που μπορείτε να παρακολουθήσετε δείχνει τον Οζτουρκ τις παλιές ένδοξες ημέρες να πετά και μάλιστα υπό βροχή με ένα από τα τουρκικά μαχητικά.

Είχε προηγηθεί αμέσως μετά τη σύλληψή του η δημόσια διαπόμπευση του απόστρατου πτεράρχου μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

upl578d01ac56b70

Ο Οζτούρκ με εμφανή τραύματα στο αυτί και άλλα σημεία του προσώπου του, φορούσε χειροπέδες και ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τα παραγγέλματα των αστυνομικών αλλά και να ποζάρει στον φωτογράφο της αστυνομίας λέγοντας και το όνομά του, όπως ένας κοινός εγκληματίας.

akin ozturk kimdir nerelijpgnVjDUEcS copy

Η τουρκική κυβέρνηση θεωρεί βέβαιο πως ο Οζτουρκ ήταν εκείνος που κινητοποίησε μερίδα Τούρκων πιλότων να απογειώσουν F16 και να βομβαρδίσουν σημεία κοντά στο προεδρικό μέγαρο αλλά και την τουρκική εθνοσυνέλευση στην Άγκυρα.

Οι εικόνες από εκείνες τις ημέρες ήταν συγκλονιστικές καθώς τα τουρκικά μαχητικά έβαλαν επί δικαίων και αδίκων, ρίχνοντας τις βόμβες τους ακόμα και σε πολυσύχναστους δρόμους της τουρκικής πρωτεύουσας.

Ο Οζτούρκ όπως και εκατοντάδες άλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματικοί των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων εκτιμάται πως εκτελούσε εντολές του ισλαμιστή κληρικού Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην

ΔΗΜΟΦΙΛΗ