ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Κατηγορίες σε 16χρονη που μαχαίρωσε αστυνομικό υποστηρίζοντας τους τζιχαντιστές

Γερμανία: Κατηγορίες σε 16χρονη που μαχαίρωσε αστυνομικό υποστηρίζοντας τους τζιχαντιστές
REUTERS/ STRINGER

Κατηγορίες για απόπειρα φόνου και για υποστήριξη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος απήγγειλαν οι Γερμανοί εισαγγελείς σε βάρος μιας 16χρονης που μαχαίρωσε έναν αστυνομικό σε σιδηροδρομικό σταθμό στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Οι εισαγγελείς αποφάνθηκαν ότι η Σάφια Σ. που έχει διπλή υπηκοότητα, γερμανική και μαροκινή, ενεργούσε υπό τις διαταγές της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Η 16χρονη βρίσκεται στη φυλακή και περιμένει τη διεξαγωγή της δίκης της.

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, η Σάφια Σ. τον Ιανουάριο είχε ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη όπου είχε συναντήσει μέλη του Ισλαμικού Κράτους που σχεδίαζαν να την βοηθήσουν να εισέλθει στα ελεγχόμενα από την οργάνωση εδάφη στη Συρία. Το ταξίδι της ματαιώθηκε όταν η μητέρα της την έφερε πίσω στη Γερμανία, όπου ένα μήνα μετά, τον Φεβρουάριο, μαχαίρωσε και τραυμάτισε σοβαρά τον αστυνομικό, αναφέρει η εισαγγελία στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η επίθεση με μαχαίρι στο Ανόβερο είχε προηγηθεί των επιθέσεων εναντίον πολιτών που πραγματοποιήθηκαν στα τέλη Ιουλίου στη Γερμανία -ανάμεσά τους δύο που την ευθύνη τους ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος και στις οποίες έχασαν τη ζωή τους μόνο οι δράστες.

Αφού επέστρεψε στη Γερμανία, η Σάφια Σ. ήρθε σε επαφή με μέλη του ISIS μέσω μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας μηνυμάτων και τους ζήτησε να την βοηθήσουν να σχεδιάσει μια επίθεση, αναφέρουν οι εισαγγελείς.

Σύμφωνα με τους ίδιους, ένας 19χρονος Συρογερμανός που γνώριζε το σχέδιο συνελήφθη επίσης και σε βάρος του απαγγέλθηκε κατηγορία ότι δεν ανέφερε στις αρχές σχεδιαζόμενη εγκληματική ενέργεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ