ΚΟΣΜΟΣ

Ταξίδι στη Ρωσία και συνάντηση με τον Πούτιν ετοιμάζει ο Γκάμπριελ

Ταξίδι στη Ρωσία και συνάντηση με τον Πούτιν ετοιμάζει ο Γκάμπριελ
REUTERS/ HANNIBAL HANSCHKE

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ θα ταξιδέψει σύντομα στη Ρωσία για να συναντήσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν, ανέφερε υψηλόβαθμη πηγή του υπουργείου στο Reuters.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τον Γκάμπριελ θα συνοδεύσει στη συνάντηση με τον Πούτιν μια αντιπροσωπεία Γερμανών με ηγετικό ρόλο στον κλάδο των επιχειρήσεων. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρίσκονται τα πρόσφατα γεγονότα, κυρίως οι γερμανο-ρωσικές σχέσεις στον τομέα των επιχειρήσεων, πρόσθεσε η πηγή, που ωστόσο δεν προσδιόρισε ακριβή ημερομηνία για το επερχόμενο ταξίδι.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία επιμένει στην επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία για το ουκρανικό, ενώ όπως έχει τονίσει η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, εργάζονται μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, με όλες τους τις δυνάμεις για να παροτρύνουν τη Ρωσία και την Ουκρανία να εφαρμόσουν τη συμφωνία του Μινσκ για κατάπαυση του πυρός παρ’όλες τις δυσκολίες.

Σημειώνεται ότι οι ηγέτες της Ρωσίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας πρόκειται να συζητήσουν το θέμα της Ουκρανίας στο περιθώριο της Συνόδου της G20 που θα πραγματοποιηθεί στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου στην Κίνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ