ΚΟΣΜΟΣ

Να γιατί ουδείς θα λησμονήσει τον πιο φτωχό Πρόεδρο του κόσμου

Να γιατί ουδείς θα λησμονήσει τον πιο φτωχό Πρόεδρο του κόσμου
Twitter

Μετά από παύση δύο χρόνων, ο Jose Pepe Mujica, πρώην πρόεδρος της Ουρουγουάης, επανήλθε με μια συνέντευξή του που συζητείται πολύ.

Ο πιο φτωχός Πρόεδρος του κόσμου, όπως είναι γνωστός, μίλησε για την σημερινή κοινωνία, τα υλικά αγαθά και τις περιβαλλοντικές αλλαγές. Είπε πως φοβάται για την ανθρωπότητα, τονίζοντας ότι ευτυχία στη ζωή δεν είναι μόνο τα χρήματα.

Ωστόσο, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την επόμενη γενιά, λέγοντας πως είναι σίγουρος ότι οι νέοι άνθρωποι θα φέρουν την αλλαγή που χρειάζεται η κοινωνία.

Ήταν πολύ αγαπητός ως Πρόεδρος και όχι τυχαία.

Ο Mujica έδινε το 90% του μισθού του σε φιλανθρωπίες, δίνοντας το καλό παράδειγμα σε μία εποχή λιτότητας και κέρδισε την διεθνή καταξίωση γιατί προώθησε πολιτικές εξαιρετικά φιλελεύθερες.

Ζούσε σε ένα μικρό σπίτι σε μία φάρμα με ένα υπνοδωμάτιο μαζί με τη γυναίκα του, τη Lucia Toplansky και τα σκυλιά του. Επιπλέον, πάντα κυκλοφορούσε με τον σκαραβαίο του.

ap993671840687 1

Πέρασε 14 χρόνια φυλακισμένος και αρκετό χρόνο της ζωής του σε απομόνωση στον ...πάτο ενός πηγαδιού, σύμφωνα με την Independent.

Πέντε δηλώσεις του που δεν ξεχάστηκαν ποτέ:

1. Για τη δωρεά του 90% του μισθού του

Έχω ένα τρόπο ζωής που δεν πρόκειται να τον αλλάξω επειδή είμαι Πρόεδρος. Κερδίζω περισσότερα από όσα χρειάζομαι, ακόμα και αν αυτά τα χρήματα δεν είναι αρκετά για άλλους Προέδρους. Για μένα, το να είμαι Πρόεδρος δεν είναι θυσία, είναι καθήκον.

2. Για την εμπειρία του ως Πρόεδρος

ft jose mujica

Ο Πρόεδρος είναι ένας υψηλός αξιωματούχος που εκλέγεται για ένα λειτούργημα. Δεν είναι βασιλιάς, δεν είναι θεός. Δεν είναι σαμάνος σε κάποια φυλή ώστε να γνωρίζει τα πάντα. Είναι ένας δημόσιος υπάλληλος που ζει για να υπηρετεί τους πολίτες. Νομίζω ότι ο ιδανικός τρόπος ζωής για έναν Πρόεδρο είναι να ζει όπως η πλειοψηφία του κόσμου τον οποίο εκλέχθηκε να υπηρετήσει.

3. Πώς σχολίασε τον τίτλο "ο φτωχότερος Πρόεδρος του κόσμου"

Δεν είμαι ο φτωχότερος Πρόεδρος. Ο φτωχότερος είναι αυτός που χρειάζεται πολλά για να ζήσει. Η ζωή μου είναι το αποτέλεσμα των τραυμάτων μου. Είμαι ο γιος της ιστορίας μου. Υπήρχαν εποχές όπου για να είμαι χαρούμενος δε χρειαζόμουν τίποτα παραπάνω από ένα στρώμα για να κοιμηθώ.

4. Η θέση του για τις επαναστάσεις και τις εξεγέρσεις

Έχω δει την άνοιξη που τελείωσε με μία φρικτή βαρυχειμωνιά. Εμείς οι άνθρωποι είμαστε αγελαία όντα. Δε μπορούμε να ζήσουμε μόνοι μας. Είμαστε κοινωνικά όντα. Είναι ένα πράγμα να ρίξεις μία κυβέρνηση ή να φτιάξεις ένα οδόφραγμα και είναι κάτι τελείως διαφορετικό να δημιουργήσεις ή να κτίσεις μία καλύτερη κοινωνία.

22521 12jkblc

5. Και τέλος, το μυστικό της ευτυχίας

Να ζεις σύμφωνα με τα πιστεύω σου. Να είσαι ο εαυτός σου και να μην προσπαθείς να επιβάλλεις τα κριτήριά σου στους υπόλοιπους. Δεν περιμένω από τους άλλους να ζουν όπως εγώ. Θέλω να σέβομαι την ελευθερία των άλλων ανθρώπων, αλλά προασπίζομαι και τη δική μου ελευθερία. Κι αυτό έρχεται όταν έχεις το θάρρος να λες αυτό που πιστεύεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ