ΚΟΣΜΟΣ

Παραμένει αλυσοδεμένο το δένδρο που συνελήφθη το 1898 (pic)

Παραμένει αλυσοδεμένο το δένδρο που συνελήφθη το 1898 (pic)
Facebook

Αν ποτέ βρεθείτε στην Πεσαβάρ του Πακιστάν και πέσετε πάνω στο αλυσοδεμένο δένδρο, το πιθανότερο είναι να πιστέψετε ότι πρόκειται για μια εικόνα συμβολική, που στόχο έχει να περιγράψει χωρίς λόγια τις δύσκολες ημέρες κατά τις οποίες δεκάδες χιλιάδες πολίτες της χώρας ζούσαν ως σκλάβοι πλούσιων Βρετανών.

Ε, καμία σχέση. Ή πιο σωστά περίπου καμία, διότι η ιστορία του αλυσοδεμένου δένδρου αποτελεί εν μέρει δείγμα του τρόπου με τον οποίο συμπεριφέρονταν οι Βρετανοι κατά το παρελθόν.

Όπως θα διαπιστώσει κάποιος πλησιάζοντας και διαβάζοντας την ταμπέλα, το δέντρο, μια επιβλητική ινδοσύκη, έχει συλληφθεί.

»Ένα βράδι, ένας πολύ μεθυσμένος βρετανός αστυνομικός νόμιζε ότι μετακινήθηκα από τη θέση μου και διέταξε τη σύλληψή μου. Από τότε μέχρι και σήμερα, παραμένω υπό κράτηση».

Πράγματι...

Μια βραδιά του 1898, ο James Squid ήταν τόσο μεθυσμένος που διέταξε τη σύλληψη του δέντρου, το οποίο πίστευε ότι προσπαθούσε να μετακινηθεί από τη θέση του με απώτερο σκοπό να διαφύγει.

Από τότε μέχρι και σήμερα, το δένδρο παραμένει έτσι όπως το βλέπετε στη φωτογραφία. Μερίδα αυτών που το επισκέπτεται θεωρεί την ιστορία χιουμοριστική και αστεία. Μια άλλη μερίδα, όμως, τη χαρακτηρίζει ως ενδεικτική της κακής συμπεριφοράς βρετανών αξιωματούχων κατά την περίοδο παρουσίας τους στο Πακιστάν.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ