ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 16χρονη βγάζει χιλιάδες ευρώ προτείνοντας βρετανικά ονόματα… σε Kινέζους

Βρετανία: 16χρονη βγάζει χιλιάδες ευρώ προτείνοντας βρετανικά ονόματα… σε Kινέζους
Beau Jessup

Μια απίθανη νεαρή από τη Βρετανία μπήκε από νωρίς στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και τα καταφέρνει πολύ καλά από ό,τι φαίνεται έχοντας μαζέψει περίπου 60.000 ευρώ χρησιμοποιώντας... τη φαντασία της.

Η 16χρονη Beau Jessup έχει ανοίξει μια ιστοσελίδα όπου προτείνει βρετανικά ονόματα σε Κινέζους που θέλουν το παιδί τους να έχει ένα ευρωπαϊκό όνομα.

Μιλώντας για την πρωτότυπη αυτή ιδέα της σε βρετανικά μέσα εξηγεί: «Ήμουν σε ένα γεύμα με τον πατέρα μου, και δύο συναδέλφους του από την Κίνα. Η κυρία κάποια στιγμή με ρώτησε: πώς να ονομάσω την κόρη μου; Θα ήθελα ένα ωραίο βρετανικό όνομα. Έμεινα έκπληκτη. Δεν ήξερα αν μπορώ να την βοηθήσω».

ad 218326136

Beau Jessup

Η μικρή το σκέφτηκε λίγο και της έκανε την εξής ερώτηση: «Τι θα θέλατε να γίνει όταν μεγαλώσει;» Η γυναίκα της απάντησε: «Θέλω η κόρη μου να γίνει ένα σημαντικό πρόσωπο και να εμπνέει τον κόσμο με τα κατορθώματά της». Έτσι η 16χρονη Beau της πρότεινε το όνομα Ελίζα και της άρεσε πολύ!

Όπως εξηγεί στη συνέχεια, πολλοί γονείς από την Κίνα δίνουν ξένα ονόματα στα παιδιά τους, όμως καθώς δεν ξέρουν τη σημασία συχνά καταλήγουν μεγαλώνοντας να έχουν ονόματα όπως Ρόλεξ ή Γκάνταλφ. Και σκέφτηκε πως μπορεί να βοηθήσει.

Στη νεαρή άρεσε πολύ η ιδέα και με ένα δάνειο 1.500 λιρών από τον πατέρα της, ξεκίνησε την μικρή της επιχείρηση στη μακρινή Κίνα με έδρα το γραφείο όπου κάνει κάνει τα μαθήματα. Ως βοηθό της έχει ένα συνάδελφο του πατέρα της που την βοηθάει κυρίως στη γλώσσα.

ad 218326162

Αυτό που κάνει είναι να δίνει ονόματα βάση γνωρισμάτων που προέρχονται από δημοφιλή παιδικά βιβλία. Οι γονείς πληρώνουν 60 λίρες και η μικρή τους προτείνει τρία ονόματα βασισμένα σε χαρακτηριστικά της επιλογής τους.

Μέχρι στιγμής η Beau έχει γίνει «νονά» πάνω από 220.000 μωρών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ