ΚΟΣΜΟΣ

Πίστη στον ISIS είχε ορκιστεί η 19χρονη που ετοίμαζε επίθεση στο Παρίσι

Πίστη στον ISIS είχε ορκιστεί η 19χρονη που ετοίμαζε επίθεση στο Παρίσι
REUTERS/Christian Hartmann

Πίστη στο Ισλαμικό Κράτος είχε ορκιστεί η βασική ύποπτη που συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας για το αυτοκίνητο που βρέθηκε γεμάτο από φιάλες αερίου στο Παρίσι και συγκεκριμένα στο σιδηροδρομικό σταθμό Γκαρ ντε Λιόν. Τέσσερις συλλήψεις έχουν κάνει συνολικά οι αρχές.

Η 19χρονη που συνελήφθη το βράδυ της Πέμπτης είχε δύο συνεργούς. Είναι η κόρη του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, το οποίο εντοπίστηκε στο Παρίσι την Κυριακή. Η νεαρή γυναίκα τραυματίστηκε από σφαίρα ενώ εκείνη τραυμάτισε με μαχαίρι έναν από τους αστυνομικούς που πήγε να τη συλλάβει.

«Οι τρεις γυναίκες ριζοσπαστικοποιημένες, φανατισμένες γυναίκες, ηλικίας 39, 23 και 19 ετών, ετοίμαζαν κατά τα φαινόμενα νέες βίαιες ενέργειες και συν τοις άλλοις άμεσες», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ.

Την ίδια ώρα, αστυνομική πηγή ανέφερε ότι την Πέμπτη εστάλη στους σιδηροδρομικούς σταθμούς στο Παρίσι και στα προάστια, σήμα έκτακτης ανάγκης, για τον κίνδυνο επίθεσης.

«Μετά τους πυροβολισμούς, τις επιθέσεις με μαχαίρι ή με γιλέκο γεμάτο εκρηκτικά, οι ειδικές υπηρεσίες φοβούνται "μια νέα μορφή επίθεσης" με την "τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών" σε σημεία όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος», παραδέχτηκε ο επικεφαλής των γαλλικών υπηρεσιών πληροφοριών Πατρίκ Καλβάρ τον Μάιο μιλώντας σε επιτροπή της γαλλικής εθνοσυνέλευσης.

Χειροπέδες και στον σύντροφο μιας εκ των υπόπτων

Η γαλλική αστυνομία συνέλαβε τον σύντροφο μιας εκ των τριών υπόπτων γυναικών που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει για το αυτοκίνητο με τις φιάλες υγραερίου που βρέθηκε στο Παρίσι το περασμένο Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσαν σήμερα πηγές προσκείμενες στην έρευνα.

Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ, είναι γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών ότι είναι ριζοσπαστικοποιημένος ισλαμιστής, σύμφωνα με τις πηγές αυτές.

Ο αδελφός του κρατείται και αυτός την περίοδο αυτή επειδή είναι ύποπτος ότι είχε διασυνδέσεις με τον τζιχαντιστή που σκότωσε τον Ιούνιο έναν αστυνομικό και τη σύντροφό του στην κατοικία τους στα προάστια του Παρισιού, πρόσθεσαν οι πηγές αυτές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ