ΚΟΣΜΟΣ

Ζούσε επί χρόνια κλεισμένη σε κουτί και έβγαινε μία ώρα τη μέρα για να τη βιάσουν

Ζούσε επί χρόνια κλεισμένη σε κουτί και έβγαινε μία ώρα τη μέρα για να τη βιάσουν
CNN

Τη συγκλονιστική εμπειρία που βίωσε για επτά ολόκληρα χρόνια και τους τρόπους που εφήυρε για να μπορέσει να επιζήσει, περιγράφει μια γυναίκα που ζούσε επί 23 ώρες το 24ωρο μέσα σε κουτί, κάτω από το κρεβάτι του απαγωγέα της.

Η Colleen Stan παραχώρησε συνέντευξη στο αμερικανικό περιοδικό People ενόψει της προβολής του φιλμ 'The Girl in the Box’ στο οποίο παρουσιάζονται τα επτά χειρότερα χρόνια της ζωής της.

Η 59χρονη, σήμερα, Stan είχε απαχθεί πριν από σχεδόν 40 χρόνια από τον Cameron Hooker και τη σύζυγό του Janice και μεταφερθεί στο σπίτι τους, στην Καλιφόρνια.

Ο Hooker τη εκμεταλλευόταν σεξουαλικά επί μία ώρα σε καθημερινή βάση και τις υπόλοιπες 23 της ημέρας, την έκλεινε σε ένα κουτί το οποίο έκρυβε κάτω από το κρεβάτι του.

hooker

«Ήταν πολλές οι φορές που σκέφτηκα ότι θα πεθάνω. Έμαθα, όμως, να μεταφέρω τον εαυτό μου μέσω της φαντασίας μου, σε άλλα μέρη, πολύ ευχαριστα. Προσπαθούσα και κατάφερνα τελικά να ξεχνώ την κατάσταση στην οποία βρισκόμουν και μεταφερόμουν καθημερινά σε μέρη που μου ήταν πολύ οικεία, δίπλα σε ανθρώπους που ήξερα ότι με αγαπούν. Οπουδήποτε μπορούσα να νιώσω ασφαλής και ευτυχισμένη».

Με αυτή την τακτική, η Stan άντεξε επτά χρόνια εγκλεισμού και εκμετάλλευσης, πριν λυτρωθεί από τη σύζυγο του Hooker που τον Αύγουστο του 1984, την απελευθέρωσε και κατέθεσε στην αστυνομία εις βάρος του.

Η Stan χρειάστηκε τεράστια ψυχολογική στήριξη και κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ξεπεράσει ποτέ την τραυματική αυτή εμπειρία. Αν μη τι άλλο, δεν το έβαλε κάτω, έκανε οικογένεια και σήμερα είναι και γιαγιά.

Όσο για τον απαγωγέα της, παραμένει κλεισμένος σε φυλακή και δεν πρόκειται να βγει ποτέ, καθώς του επεβλήθη κάθειρξη 104 ετών...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ