ΚΟΣΜΟΣ

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ακύρωσε την προεκλογική εκστρατεία της στην Καλιφόρνια η Χίλαρι Κλίντον

Εκλογές ΗΠΑ 2016: Ακύρωσε την προεκλογική εκστρατεία της στην Καλιφόρνια η Χίλαρι Κλίντον
REUTERS/Brian Snyder

Λίγες ώρες μετά την πρόωρη αποχώρησή της από την τελετή μνήμης για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, λόγω αδιαθεσίας, η υποψήφια των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο, Χίλαρι Κλίντον, ακύρωσε την προγραμματισμένη προεκλογική εκστρατεία της στην Καλιφόρνια.

Η υποψήφια για την προεδρία των ΗΠΑ είχε προγραμματίσει ν' αναχωρήσει για την Καλιφόρνια σήμερα το πρωί, προκειμένου να πραγματοποιήσει διήμερη προεκλογική εκστρατεία, στη διάρκεια της οποίας, θα συμμετείχε σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων, αλλά και θα πραγματοποιούσε κεντρική πολιτική ομιλία, με θέμα την αμερικανική οικονομία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου της, η απόφαση για την ακύρωση της επίσκεψής της στην Καλιφόρνια, ελήφθη λίγο μετά τη διάγνωση ότι πάσχει από πνευμονία, ενώ δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας της, ούτε για το αν και πότε θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική αυτή επίσκεψη της Κλίντον, στην Καλιφόρνια.

Η Χίλαρι Κλίντον είχε ένα "μικρό επεισόδιο" ιατρικής φύσης στην εκδήλωση για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη, το οποίο την ανάγκασε να φύγει πρόωρα από την τελετή, προκαλώντας ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της.

Η υποψήφια για το προεδρικό χρίσμα, φαίνεται να ζαλίστηκε, ενώ μαρτυρίες λένε ότι λιποθύμησε και έτσι έχουν αναζωπυρωθεί οι φήμες για την κατάσταση της υγείας της.

Όπως αναφέρει μάρτυρας στο Fox News, η Κλίντον λιποθύμησε την ώρα που πλησίαζε το αυτοκίνητο της και ένας από τους φύλακες της την βοήθησε να σταθεί στα πόδια της. Μάλιστα, την ώρα που την «έσερναν» στο αυτοκίνητο της, έχασε το παπούτσι της, αναφέρει δεύτερος μάρτυρας.

640x640 5

REUTERS/Brian Snyder

Λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η Κλίντον συχνά εμφανίζεται κουρασμένη, με κρίσεις βήχα και με εκδηλώσεις αδυναμίας, σχολιάζουν αμερικανικά μέσα. Η ίδια έχει αρνηθεί στο παρελθόν ότι έχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που αποδίδουν τις μικρές αλλά συχνές αδιαθεσίες της σε υπερκόπωση, άγχος ή ακόμα και κρυφή από το κοινό χρόνια ασθένεια.

640x640 6

REUTERS/Brian Snyder

Όπως αναφέρει από την πλευρά του το CNN, η Χίλαρι "ένιωσε μια έξαψη" και πήγε στο διαμέρισμα της κόρης της Τσέλσι, στη Νέα Υόρκη και έκτοτε νιώθει πολύ καλύτερα.

640x640 7

REUTERS/Brian Snyder

Όπως μετέδωσε λίγο πριν τις 19:00 (ώρα Ελλάδος) το Reuters η Χ. Κλίντον έφυγε από το διαμέρισμα της κόρης της λέγοντας προς τους δημοσιογράφους: "Νιώθω περίφημα".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ