ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Θα τολμούσατε να διασχίσετε την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο; (Αεροφωτογραφίες-video)

Κίνα: Θα τολμούσατε να διασχίσετε την ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο; (Αεροφωτογραφίες-video)
REUTERS/Stringer

Με ανακοίνωση τους οι Κινέζοι μηχανικοί επιβεβαίωσαν πως έχουν ολοκληρώσει τη βασική δομή της γέφυρας Beipanjiang, στην ορεινή νοτιοδυτική Κίνα.

Η γέφυρα που αιωρείται σε ύψος 565 μ πάνω από τον ποταμό Nizhu στην επαρχία Guizhou θεωρείται ένας κατασκευαστικός άθλος των καιρών μας και θα είναι η ψηλότερη γέφυρα στον κόσμο με την ολοκλήρωση της όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία στο τέλος του 2016.

Τα δύο άκρα της γέφυρας συνδέθηκαν το Σάββατο. Το επίτευγμα της μηχανικής εκτείνεται σε μήκος 1.341 μέτρων και σύμφωνα με ανακοίνωση του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα της χώρας η γέφυρα θα μειώσει στο μισό τη διάρκεια του οδικού ταξιδιού από την επαρχία Yunnan προς τη γειτονική επαρχία Guizhou σε περίπου δύο ώρες.

Η γέφυρα Beipanjiang, στην ορεινή νοτιοδυτική Κίνα, πρόκειται να παραδοθεί μετά από τρία χρόνια και το κόστος της άγγιξε τα 105 εκατομμύρια ευρώ. Περισσότεροι από χίλιοι μηχανικοί δούλεψαν για τον κατασκευαστικό αυτό άθλο.

2016 09 12T040357Z 548138459 S1BEUAUQCZAA RTRMADP 3 CHINA ENVIRONMENT

Η γέφυρα έχει πάτωμα από γυαλί και το ύψος της συναγωνίζεται αυτό της γέφυρας Millau της Γαλλίας, η οποία βρίσκεται στα 343 μ. Η ανακοίνωση έρχεται μία εβδομάδα μετά το πολύκροτο κλείσιμο της μακρύτερης γυάλινης γέφυρας στον κόσμο δύο εβδομάδες μετά την παράδοση της στο κοινό για επείγουσα συντήρηση. Αυτή η κίνηση εξόργισε χιλιάδες επισκέπτες που ετοιμάζονταν να περπατήσουν στην εντυπωσιακή κατασκευή.

"Είμαστε συγκλονισμένοι από τον όγκο των επισκεπτών" δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρίας που διαχειρίζεται την γέφυρα στο CNN υπενθυμίζοντας ότι η γέφυρα "αντέχει 8.000 άτομα καθημερινά, ωστόσο το ενδιαφέρον ήταν κατά 10 φορές μεγαλύτερο".

2016 09 12T040404Z 232590574 S1BEUAUQDGAA RTRMADP 3 CHINA ENVIRONMENT

ΔΗΜΟΦΙΛΗ