Τον Δεκέμβριο η δίκη της Λαγκάρντ
Για τις 12 Δεκεμβρίου αποφασίστηκε η έναρξη δίκης για την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζεται ότι η κ. Λαγκάρντ έχει κληθεί να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης για τον ρόλο της στην υπόθεση της αποζημίωσης ύψους 400 εκατ. ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί, την περίοδο που η ίδια κατείχε τη θέση της υπουργού Οικονομικών της χώρας το 2008.
Η δίκη που θα ξεκινήσει στις 12 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 του ίδιου μήνα και πρόκειται να είναι η πέμπτη στην δικαστική ιστορία, που το σώμα θα αποτελείται από τρεις δικαστές και έξι βουλευτές και από την Κάτω και από την Άνω βουλή.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορείται και η πρώην υπουργός του Νικολά Σαρκοζί, ότι επέτρεψε να γίνει διαιτησία ανάμεσα στον Μπερνάρ Ταπί και την πρώην δημόσια τράπεζα Credit Lyonnais, το αποτέλεσμα της οποίας ήταν το δημόσιο να καταβάλει το 2008 στον επιχειρηματία 404 εκατ. ευρώ.
SPONSORED
Με σύρμα και αλυσίδα εντοπίστηκε δεμένη η σορός του 54χρονου στη Θεσσαλονίκη
14:51
Άνω - κάτω η επιτροπή Δεοντολογίας: Εισηγείται την άρση ασυλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου
14:46
Καιρός: Έρχονται δύο διαταραχές με βροχές και σκόνη αύριο και Τρίτη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
14:36
Ιταλία: Έρευνα της εισαγγελίας για τον θάνατο πέντε Ιταλών δυτών στις Μαλδίβες
14:27