ΚΟΣΜΟΣ

Σαρώνει την Ταϊβάν ο σούπερ τυφώνας Μεράντι (vid&pics)

Σαρώνει την Ταϊβάν ο σούπερ τυφώνας Μεράντι (vid&pics)
EPA/ RITCHIE B. TONGO

Την Ταϊβάν σαρώνει από το πρωί της Τετάρτης ο σούπερ τυφώνας Μεράντι, με ανέμους που πνέουν με ιλιγγιώδεις ταχύτητες, που φτάνουν και τα 216χλμ/ώρα, ενώ συνοδεύονται από ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σχολεία, επιχειρήσεις και δημόσιες υπηρεσίες έβαλαν λουκέτο την Τετάρτη στη νησιωτική χώρα, ενώ κρίθηκε αναγκαία και η μετεγκατάσταση 1.500 κατοίκων σε πιο ασφαλείς περιοχές, καθώς οι αρμόδιες αρχές βρίσκονταν σε ετοιμότητα ενόψει της έλευσης του ισχυρότερου τυφώνα της χρονιάς, παγκοσμίως.

Περίπου 200 χιλιάδες σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μόλις ο Μεράντι πλησίασε τις ακτές της Ταϊβάν, ενώ και οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις τους από και προς το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Ταϊπέι, αλλά και αυτό της πόλης Kaohsiung. Παρόμοια τύχη είχαν και τα δρομολόγια των τρένων.

17079260

Πηγή: EPA/RITCHIE B. TONGO

Από τον ισχυρό τυφώνα πλήττονται οι νότιες και ανατολικές περιοχές της χώρας, με τις πόλεις Kaohsiung και Hualien, να δέχονται το ισχυρότερο πλήγμα, με ισχυρούς ανέμους, βροχές και πλημμύρες.

Ο Μεράντι συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα 216 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, γι’ αυτό και μόλις πλησίασε την Ταϊβάν άρχισαν να αναφέρονται πτώσεις δέντρων, αλλά και καλωδίων ηλεκτρικού ρεύματος.

Η Ταϊβάν πλήττεται συχνά από τέτοιου είδους φυσικά φαινόμενα, καθώς μόλις δύο μήνες πριν είχε δεχθεί το χτύπημα του φονικού τυφώνα Νεπαρτάκ, ενώ το 2009 ο τυφώνας Μορακότ είχε προκαλέσει το θάνατο 700 ατόμων στο πέρασμά του, αλλά και ζημιές ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

17079232

Πηγή: EPA/RITCHIE B. TONGO

17079235

Πηγή: EPA/RITCHIE B. TONGO

17079240

Πηγή: EPA/RITCHIE B. TONGO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ