ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Τους άφησε στο δρόμο γιατί τελείωσε η βάρδιά του

Ισπανία: Τους άφησε στο δρόμο γιατί τελείωσε η βάρδιά του
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ένας οδηγός τρένου από την Ισπανία, ο οποίος σταμάτησε την πορεία του τρένου μόλις τελείωσε η βάρδιά του.

Περισσότεροι από 100 επιβάτες ενός τρένου με κατεύθυνση τη Μαδρίτη έζησαν ένα πρωτοφανές περιστατικό, όταν το όχημα με το οποίο ταξίδευαν ακινητοποιήθηκε στη... μέση του πουθενά, το βράδυ της Τρίτης, έξω από το χωριό Οσόρνο.

Στην αρχή τους ανακοινώθηκε πως το τρένο σταμάτησε λόγω τεχνικού προβλήματος, αλλά λίγα λεπτά αργότερα ενημερώθηκαν για τον πραγματικό λόγο, ότι, δηλαδή, είχε λήξει η βάρδια του οδηγού. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ένας επιβάτης, μιλώντας στην εφημερίδα El Diario Montanes.

Τυχεροί στάθηκαν πάντως όσοι κατευθύνονταν σε κοντινό προορισμό καθώς συνέχισαν την πορεία τους με λεωφορείο, αλλά οι επιβάτες που ήθελαν να φτάσουν στη Μαδρίτη αναγκάστηκαν να περιμένουν αρκετές ώρες για να φτάσει το λεωφορείο που θα τους μετέφερε 200χιλιόμετρα μέχρι την πόλη.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας, αφού ζήτησε συγγνώμη από τους 109 επιβάτες δήλωσε πως θα διεξαχθεί έρευνα για το περιστατικό: «Τέτοιου είδους περιστατικά δεν είναι συνηθισμένα στην εταιρία μας, είναι υποχρέωση του μηχανοδηγού να μας ενημερώσει για τυχόν αλλαγές ή και αντικαταστάσεις»

Ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων, δε, ανέφερε «Θα έπρεπε να υπάρχει και άλλος οδηγός, ο οποίος θα τον αντικαθιστούσε στην αλλαγή της βάρδιας, πράγμα που δεν συνέβη. Έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν ανάλογα περιστατικά»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ