ΚΟΣΜΟΣ

Ένα μήνυμα στο Facebook εξασφάλισε δουλειά σ' έναν 16χρονο με σύνδρομο Down

Ένα μήνυμα στο Facebook εξασφάλισε δουλειά σ' έναν 16χρονο με σύνδρομο Down
Facebook/Lisa Quinn

Ο Άντισον Κουίν (Addison Quinn) είναι 16 χρονών και ζει σε μια μικρή πόλη της Αυστραλίας.

Γεννήθηκε με σύνδρομο Down όμως αυτό δεν είναι εμπόδιο για ένα παιδί που θέλει να δουλέψει. Ξέρει ότι έχει κάποιες ιδιαιτερότητες σε σύγκριση με τα παιδιά της ηλικίας του και προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτούς που δεν θέλουν να του προσφέρουν εργασία.

Από την άλλη, όμως, δεν καταθέτει τα όπλα. Μια μέρα λοιπόν ζήτησε από την μητέρα του, Ελίζα, να τον βοηθήσει να γράψει το βιογραφικό του. Στη συνέχεια εκείνη το πρόσταρε στην σελίδα της στο Facebook.

Η Ελίζα έγραψε: «Θέλει πραγματικά να δουλέψει. Εάν κάποιος εργοδότης ενδιαφέρεται, παρακαλώ ας μας στείλει ένα μήνυμα». Στο απλό, αθώο και λιτό βιογραφικό του γράφει:

14237752 10210344256545049 8324039965769595658 n

Πηγή: Facebook/Lisa Quinn

Γεια, ονομάζομαι Άντισον. Είμαι 16 ετών. Είμαι στη 10η τάξη του κολεγίου Tuggerah Lakes της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Μένω στην Έρινα. Ψάχνω για μια δουλειά, ίσως για μια-δύο ημέρες την εβδομάδα. Είμαι πολύ καλός στο να καθαρίζω τραπέζια, να σκουπίζω και να σφουγγαρίζω. Αυτά είναι λίγα από τα ταλέντα μου. Επίσης έχω καλή προσωπικότητα και επικοινωνώ άριστα με τους ανθρώπους. Η αλήθεια είναι πως έχω ένα μικρό πρόβλημα με την ομιλία μου, αλλά μπορώ να κάνω μικρές προτάσεις και έτσι θυμάμαι τι μου λένε και τι έχω να κάνω. Στο σπίτι μου πλένω μόνος τα ρούχα και τα απλώνω. Επίσης βγάζω τα σκουπίδια και ταΐζω τα σκυλάκια μου. Θα ήθελα πολύ να μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω και να αποκτήσω εμπειρία.

Με εκτίμηση, Άντισον Κουίν

14232611 10210344256505048 3174125997666307715 n copy

Όταν η μητέρα του δημοσίευσε αυτή τη φωτογραφία το Σαββατοκύριακο, έλαβε χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης και άλλα τόσα που του πρότειναν μια θέση εργασίας.

Πηγή: Facebook/Lisa Quinn

Η καμπάνια μέσω του Facebook είχε τεράστια απήχηση και έφερε αποτελέσματα: σήμερα, ο 16χρονος Άντισον δουλεύει σε ένα εστιατόριο κοντά στο σπίτι του. Όπως αναφέρει ο ιδιοκτήτης σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο:

Είδα το βιογραφικό του και τον κάλεσα να έρθει στο εστιατόριο για να μιλήσουμε. Τον ρώτησα αν θέλει να δουλέψει εδώ και μου είπε ένα τεράστιο ΝΑΙ. Μιλήσαμε και για τις δουλειές που κάνει στο σπίτι και πραγματικά κατάλαβα πως είναι ένα εξαίρετο νέο παιδί. Είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος από την ανατροφή και τη συμπεριφορά του. Θέλω να τον βοηθήσω όπως μπορώ.

Με μια κουβέντα: τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν πραγματικά θέλεις κάτι πολύ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ