ΚΟΣΜΟΣ

Η Αμάλ Αλαμουντίν υπόσχεται να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις γυναίκες Γιαζίντι

Η Αμάλ Αλαμουντίν υπόσχεται να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις γυναίκες Γιαζίντι

Η Αμάλ Αλαμουντίν δηλώνει έτοιμη να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης και με κάθε τίμημα τους τζιχαντιστές του ISIS.

Η δικηγόρος έχει αναλάβει την αποστολή να ασκήσει διώξεις σε βάρος της τζιχαντιστικής οργάνωσης και στα μέλη της που κράτησαν αιχμάλωτες, βίασαν και δολοφόνησαν γυναίκες -και σε ουκ ολίγες περιπτώσεις και τα παιδιά τους- της μειονότητας των Γιαζίντι, μέσω του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Όπως δήλωσε η ίδια σε αμερικανικό δίκτυο:

Είναι βασανιστικό να ακούς τις καταθέσεις κοριτσιών ηλικίας 11 και 12 ετών να μιλούν για το τι έζησαν. Και ακόμα δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε κάτι σχετικά με αυτό. Υποβάλλουν τους ανθρώπους σε πλύση εγκεφάλου και νομίζω ότι ένας από τους τρόπους να αναλάβουμε δράση εναντίον τους είναι να αποκαλύψουμε τις κτηνωδίες τους και τη διαφθορά τους και εν μέρει μπορεί να γίνει αυτό με τη διεξαγωγή δικών.

Σε ερώτηση που της υποβλήθηκε εάν θα παραμείνει προσηλωμένη σε αυτήν την υπόθεση «με κάθε τίμημα», η σύζυγος του Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη, Κλούνεϊ, απάντησε ότι θα το κάνει, προσθέτοντας ότι δεν λαμβάνει αυτήν την απόφαση ελαφρά τη καρδία.

«Το συζητήσαμε και έχουμε επίγνωση των κινδύνων που υπάρχουν, φυσικά» υπογράμμισε, αναφέροντας τη συζήτηση που είχε με τον Τζορτζ Κλούνεϊ. «Δεν είναι αστείο. Πρόκειται για το Ισλαμικό Κράτος» επισήμανε.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν σκοτώσει, βιάσει και αιχμαλωτίσει χιλιάδες Γιαζίντι από το 2014, κατηγορώντας τους ότι λατρεύουν το Σατανά, ενώ ανάγκασαν περισσότερα από 400.000 μέλη της θρησκευτικής αυτής μειονότητας να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο βόρειο Ιράκ.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένη Έθνη, μόνο το 2014, χρησιμοποίησαν ως σκλάβες σχεδόν 7.000 γυναίκες και κορίτσια, στην πλειονότητά τους Γιαζίντι, ενώ 3.500 ακόμη παραμένουν στα χέρια τους και τις οποίες εκμεταλλεύονται σεξουαλικά.

Ακτιβιστές υπέρ των Γιαζίντι, μεταξύ αυτών η υποψήφια για το Νόμπελ Ειρήνης, Νάντια Μουράντ Μπαζί Τάχα, απευθύνουν έκκληση να αποδοθεί δικαιοσύνη σε διεθνές επίπεδο για τα εγκλήματα που διέπραξε εναντίον τους το Ισλαμικό Κράτος.

«Θέτω την ίδια μου τη ζωή σε κίνδυνο, αλλά δεν θα έχω ζωή χωρίς να προσφέρω ελπίδα σε άλλα θύματα» είπε η Τάχα, η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό της Αλαμουντίν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ