ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών χακαρίστηκαν από το δίκτυο του Yahoo

Τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών χακαρίστηκαν από το δίκτυο του Yahoo
Το σήμα της Yahoo στα γραφεία της αμερικανικής εταιρείας στην πόλη Ρόλε (Rolle) της Ελβετίας, 30 χλμ. ανατολικής της Γενεύης, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 REUTERS/Denis Balibouse/File photo

Ο όμιλος διαδικτυακών υπηρεσιών Yahoo! ανακοίνωσε σήμερα ότι τουλάχιστον 500 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών κλάπηκαν από το δίκτυό του στα τέλη του 2014, από μια ομάδα χάκερ που «συνδέεται με κάποιο κράτος».

Στα δεδομένα που κλάπηκαν ενδέχεται να περιλαμβάνονται ονόματα, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, ασφαλείς κωδικοί πρόσβασης, όχι όμως και ευάλωτοι κωδικοί πρόσβασης, δεδομένα που αφορούν κάρτες πληρωμών ή τραπεζικούς λογαριασμούς, ανέφερε η εταιρεία.

Ο όμιλος πρόσθεσε ότι συνεργάζεται με τις αμερικανικές αρχές για το θέμα αυτό.

Από την έρευνα που έχει γίνει μέχρι στιγμής δεν βρέθηκαν αποδείξεις ότι οι χάκερ παραμένουν εντός του δικτύου της εταιρείας σήμερα.

Δεν είναι σαφές το πώς η αποκάλυψη αυτή μπορεί να επηρεάσει το σχέδιο της Yahoo! να πουλήσει την υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλες υπηρεσίες της στη Verizon Communications Inc.

Η τελευταία ανακοίνωσε ότι ενημερώθηκε για την παραβίαση (του 2014) τις τελευταίες δύο ημέρες και θα εκτιμήσει την κατάσταση όσο θα συνεχίζεται η έρευνα. «Μέχρι τότε, δεν είμαστε σε θέση να σχολιάσουμε περαιτέρω», ανέφερε.

Πολλοί αναλυτές της αγοράς τεχνολογίας έχουν ήδη αρχίσει να εικάζουν ότι η τελευταία εξέλιξη θα μπορούσε να οδηγήσει σε επαναδιαπραγμάτευση του προ διμήνου ντιλ ανάμεσα στις δύο εταιρείες, που ανέρχεται στα 4,8 δισ. δολάρια.

Yahoo terrace 2016 09 22T160110Z 1 MTZGRQEC9MWXTZ39 RTRFIPP 0 VERIZON YAHOO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ