ΚΟΣΜΟΣ

Kill Kim: Το μυστικό σχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν

Kill Kim: Το μυστικό σχέδιο δολοφονίας του Κιμ Γιονγκ Ουν
REUTERS/KCNA/File Photo

Σχέδιο να προχωρήσουν ακόμη και στη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν, σε περίπτωση που νιώσουν ότι απειλούνται από τα πυρηνικά όπλα του Βορειοκορεάτη ηγέτη, έχουν οι Αρχές της Νότιας Κορέας.

Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χαν Μιν Κου μιλώντας στο Κοινοβούλιο, σημειώνοντας πως ειδικές μονάδες του στρατού βρίσκονται σε ετοιμότητα για να δολοφονήσουν τον Κιμ Γιόνγκ Ουν.

«Η Νότια Κορέα σκοπεύει να κάνει χρήση των πυραυλικών δυνατοτήτων της, προκειμένου να πλήξει με ακρίβεια καίριες εγκαταστάσεις του εχθρού, αλλά και για να εξουδετερώσει τον ηγέτη του», είπε χαρακτηριστικά.

Αν και εδώ και καιρό υπήρχαν οι υποψίες για την ύπαρξη ενός τέτοιου σχεδίου από την πλευρά της Νότιας Κορέας, η δημόσια παραδοχή του υπουργού Άμυνας προκάλεσε έκπληξη διεθνών, πυροδοτώντας, όμως, ταυτοχρόνως και μεγάλες ανησυχίες για το πως θα αντιδράσει τώρα η Πιονγιάνγκ.

Οι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας, με τελευταία εκείνη της 9ης Σεπτεμβρίου, έχουν θέσει σε συναγερμό τις Αρχές της Νότιας Κορέας, με το υπουργείο Άμυνας να παραδέχεται ότι προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο, αφήνοντας υπόνοιες ότι ο βόρειος γείτονας ετοιμάζεται για ακόμη μία πυρηνική δοκιμή.

South Korea reveals it has a plan to assassinate Kim Jong Un

ΔΗΜΟΦΙΛΗ