ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρές εικόνες-Η στιγμή που ο Αφροαμερικανός πεθαίνει από αστυνομικά πυρά στο Σάρλοτ (vid)

Σκληρές εικόνες-Η στιγμή που ο Αφροαμερικανός πεθαίνει από αστυνομικά πυρά στο Σάρλοτ (vid)
Αριστερά: Καρέ από το βίντεο - Δεξιά: Κιθ Σκοτ

Η αστυνομία του Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από κάμερες που είχαν δεμένες πάνω τους οι αστυνομικοί και το οποίο δείχνει τη στιγμή που ο Αφροαμερικανός Κιθ Σκοτ δέχεται καταιγισμό πυρών και αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο την περασμένη Τρίτη.

Εκείνο όμως που δεν φαίνεται στο οπτικό υλικό είναι εάν το θύμα κρατούσε όπλο.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σάρλοτ είχε ανακοινώσει χθες βράδυ σε συνέντευξη Τύπου ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα αρχικά δύο βίντεο ενώ θα ακολουθήσουν και άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι το τραγικό περιστατικό έχει γίνει αιτία μεγάλης κοινωνικής αναταραχής στην πόλη αυτή της Βόρειας Καρολίνας με εκατοντάδες να διαδηλώνουν καθημερινά ζητώντας να ασκηθούν διώξεις στους αστυνομικούς που πυροβόλησαν και σκότωσαν τον 43χρονο Κιθ Σκοτ. Οι πρώτες ημέρες αυτών των κινητοποιήσεων σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια.

Κατά την αστυνομία ο 43χρονος είχε στην κατοχή του όπλο και μαριχουάνα ενώ η συμπεριφορά του ήταν επιθετική. Όπως είπε ο αρχηγός, δεν πυροβολήσαμε για να τον σκοτώσουμε. Παραβίαζε το νόμο και θέλαμε να σταματήσουμε την επιθετική συμπεριφορά του.

Η οικογένεια του Κιθ Σκοτ υποστηρίζει ότι ο 43χρονος δεν είχε όπλο στην κατοχή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ