ΚΟΣΜΟΣ

Η μυστική φιλία Τζορτζ Μπους - Μισέλ Ομπάμα

Η μυστική φιλία Τζορτζ Μπους - Μισέλ Ομπάμα
Zach Gibson/AFP/Getty Images

Μια εκδήλωση στο Εθνικό Μουσείο Αφροαμερικάνικης Ιστορίας και Κουλτούρας έφερε κοντά δύο πρόσωπα κλειδιά στην ιστορία των ΗΠΑ, τον πρώην πρόεδρο Τζορτζ Μπους και τον νυν, Μπαράκ Ομπάμα.

Αυτό που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στην εκδήλωση ήταν η οικειότητα που φαίνεται πως έχουν αναπτύξει ο πρώην πλανητάρχης με την "πρώτη Κυρία", Μισέλ Ομπάμα.

Ο φωτογραφικός φακός τους απαθανάτισε να αγκαλιάζονται και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο εμφατικές μορφές της χώρας έχουν δείξει την εκτίμηση που έχουν ο ένας στο πρόσωπο του άλλου.

Τα τελευταία οκτώ χρόνια σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις η Μισέλ και ο Τζόρτζ κάθονται δίπλα δίπλα, ενώ συχνές είναι και οι εγκάρδιες κινήσεις του ενός προς τον άλλον.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η κ. Ομπάμα έγειρε και αγκάλιασε τον προκάτοχο του συζύγου της, με αυτόν και την κυρία Λόρα Μπους να χειροκροτούν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυο τους έχουν απαθανατιστεί να «κρατιούνται», καθώς πολλές είναι οι περιπτώσεις που οι κάμερες τους έχουν πιάσει χέρι χέρι, όπως στην τελετή μνήμης για τα θύματα του Ντάλας στις 12 Ιουλίου.

obama bus

Η σχέση τους χρονολογείται από την τελετή ορκομωσίας του Μπαράκ Ομπάμα το 2009, όταν και ο Τζορτζ Μπους ξέκλεψε λίγο χρόνο για να μιλήσει με την κυρία Ομπάμα και να γνωρίσει τις δύο κόρες της, Μαλία και Σάσα.

obama bus1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ